VCA examen in een andere taal

Wil jij je VCA examen in een andere taal doen? Bij ARBO centrum is het VCA basis examen in veel verschillende talen beschikbaar. Ook is het VCA VOL examen in een aantal talen af te leggen. Ben jij op zoek naar een locatie om het VCA examen in een andere taal te doen? Met meerdere vestigingen door heel Nederland kunnen wij je hier bij helpen.  

VCA examen in een andere taal

Alleen het examen

Onze VCA examens zijn in veel verschillende talen te maken. Hieronder leggen wij je uit in welke talen ze beschikbaar zijn. Het VCA basis examen is in een stuk meer talen beschikbaar dan het VCA VOL examen. Dit is zo geregeld vanuit het VCA infra en hier hebben wij helaas geen invloed op.

VCA Basis

Het VCA basis examen wordt in het Nederlands gegeven, maar het is ook mogelijk het examen in een van de volgende talen te maken:

 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Spaans
 • Portugees
 • Russisch
 • Pools
 • Litouws
 • Hongaars
 • Roemeens
 • Turks 
 • Niet-standaardtalen: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks moeten apart worden aangevraagd en zijn om deze reden €30,- per kandidaat extra. Ook moeten deze talen 10 werkdagen van te voren worden aangevraagd bij het examenbureau.

VCA VOL

Het VCA VOL examen is, behalve in het Nederlands, ook in de volgende talen beschikbaar:

 

 • Duits
 • Engels
 • Frans

Belangrijke informatie

Examens in verschillende talen beschikbaar
Onze VCA basis cursus geven we dus niet in alle talen. Voor het examen hebben we wel veel verschillende mogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een Engelse cursus, met aansluitend een Hongaars examen. Dit kan wel extra kosten met zich meebrengen.


Talen en wachttijden
Minimaal 48 uur wachttijd van standaardtalen: 
Duits, Frans, Hongaars, Litouws, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Turks.
Minimaal 48 uur wachttijd: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans, Slowaaks.
Minimaal 20 werkdagen wachttijd:
 Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds.

Let op! Neem voor een examen in 1 van deze talen contact met ons op.

VCA examen in een andere taal

75,- excl. btw

Laatste inschrijving was vandaag om 09:51 voor de cursus VCA Basis e-learning incl. examen vanuit Oosterhout NB.

Heb je een vraag?

Vragen over een VCA incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom de VCA cursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Het verschil tussen VCA basis en VCA VOL zit vooral in de werkzaamheden en functie van de werknemer. VCA basis en VCA VOL zijn voor een groot gedeelte gelijk. Ze behandelen dezelfde stof op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Waar de B-VCA stopt, gaat VCA-VOL verder. Dit heeft te maken met de extra verantwoordelijkheden die komen kijken bij functies waarvoor VCA-VOL nodig is. VCA-VOL is er voor operationeel leidinggevenden. 

De geldigheid van het VCA diploma is momenteel 10 jaar. Wanneer deze bijna verloopt, kun je opnieuw examen doen. Slaag je wederom, dan ontvang je weer een VCA diploma met een geldigheid van 10 jaar.

Een los VCA examen kost €75,- ex btw.

Inhoud accordeon

Je kunt het VCA examen afleggen op officieel hiertoe goedgekeurde locaties. ARBO centrum is zo’n locatie. Dit betekent dat je bij ons examen kunt doen op een locatie bij jou in de buurt. Wij hebben namelijk meer dan 20 locaties  door heel Nederland! 

Een goed VCA oefenexamen is absoluut representatief voor het uiteindelijke examen. De oefenexamens die ARBO centrum je aanbiedt, komen qua niveau, vraagstelling, onderwerpen en tijdsduur volledig overeen met het VCA examen dat je af dient te leggen om je diploma te bemachtigen.

Je kunt hem hier gratis maken.

Wanneer je dyslexie hebt zijn er een aantal opties om het VCA examen op een andere manier af te leggen.

 

Lees hier meer

Inhoud accordeon

De inhoud van VCA cursus is specifiek afgestemd op de noodzakelijke kennis voor het examen. Er zijn verschillende VCA cursussen, te weten: VCA cursus basis, VCA cursus VOL en de VIL-VCU cursus.

De inhoud van elke VCA cursus bestaat in elk geval uit de volgende onderdelen:

 • Wetgeving
 • Ongevallen: oorzaken en preventie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Ergonomische werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Meer lezen per cursus

Het VCA VOL examen bestaat uit meer vragen dan het VCA basis examen. Het VCA VOL examen kent 70 meerkeuzevragen, ten opzichte van 40 meerkeuzevragen voor het B-VCA examen. 

Het VOL VCA examen heeft 30 extra vragen vanwege de extra kennis die benodigd heeft om als operationeel leidinggevende te kunnen werken. Voor het maken van het VCA VOL examen krijg je dan ook meer tijd. Je krijgt voor het maken van het examen 75 minuten de tijd, in plaats van de 60 minuten bij het basis examen.

Wanneer je gezakt bent voor je VCA-examen is dat natuurlijk vervelend, maar niet onoverkomelijk. Je kunt je gewoon opnieuw inschrijven voor het examen. Doorgaans kun je op korte termijn opnieuw examen doen.

Om je slagingskans te verhogen, zou je kunnen overwegen om een VCA cursus te volgen. Bij ARBO centrum kun je een eendaagse VCA cursus volgen. Onder leiding van een ervaren docent behandel je dan alle stof die voor het VCA examen van belang is.

Meer lezen

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.