Ik ben voor mijn VCA gezakt. Wat nu?

Net als elk ander examen, hoop je natuurlijk ook jouw VCA examen in een keer te halen. De kans is helaas altijd aanwezig dat dit niet lukt, en dat is balen. Ben jij voor je VCA gezakt en vraag jij je af: wat nu? Geen reden tot zorg. Ook voor wie nog geen examen heeft gedaan, is dit alvast handige informatie om te weten.

Ik ben voor mijn VCA gezakt. Wat nu?

Wanneer je voor je VCA bent gezakt, kun jij je opnieuw inschrijven voor een examen. Er is dus geen probleem. Althans: niet wat het opnieuw doen van examen betreft

 

Zakken voor een examen kan natuurlijk erg vervelend zijn. Wanneer je niet direct slaagt voor je VCA, kan dit misschien gevolgen hebben. Er zijn twee zaken waar je goed bij stil moet staan.

 

De eerste is dat het met een beetje pech even kan duren voordat je opnieuw examen kunt doen. Je schrijft je in, maar vol is helaas vol. Ben je net gezakt in een drukke periode, dan is de kans aanwezig dat je niet zo snel terecht kunt als je had gehoopt. Je kunt natuurlijk altijd kijken naar een andere examenlocatie. Dat betekent wellicht wat verder reizen, maar je kunt dan waarschijnlijk wel eerder terecht.

 

Een ander gevolg van niet slagen voor je VCA, is dat je misschien nog niet aan het werk mag. Stelt jouw werkgever VCA verplicht, en die kans is levensgroot, dan zul je toch echt eerst je VCA certificaat moeten behalen.

 

Een mogelijk derde aandachtspunt: een nieuw examen brengt ook weer kosten met zich mee. Wanneer je zakt voor je VCA, ben je dus duurder uit.

Hoe zorg je dat je de tweede keer wel slaagt?

Slagen voor je VCA lukt alleen met een goede voorbereiding. Wellicht heb je het de eerste keer onderschat, maar misschien viel het gewoon erg tegen of was je zenuwachtig. Hoe zorg je ervoor dat je niet opnieuw voor je VCA zakt?

 

Zorg ervoor dat je goed leert. Met de juiste voorbereiding is het VCA examen voor iedereen goed te doen. Schaf een goed VCA boek aan of volg een e-learning traject. Zorg er ook voor dat je een paar proefexamens maakt. Met een proefexamen test je niet alleen je kennis; je komt er op die manier ook achter of je alle vragen binnen de tijd kunt beantwoorden.

 

Wil je echt de best mogelijke voorbereiding, overweeg dan om een VCA cursus te volgen. Dan leer je van een ervaren docent alles wat je moet weten en verschijn je perfect voorbereid aan het examen. Temeer omdat het examen direct na de cursus wordt afgenomen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.