Welke rol speelt VCA in de preventie van arbeidsongevallen en het bevorderen van veilig werken?

VCA is bekend bij honderdduizenden werkenden en tienduizenden bedrijven. Alleen al op basis van die aantallen kun je stellen dat VCA een zeer grote rol speelt in de preventie van arbeidsongevallen en het bevorderen van veilig werken. Maar hoe groot is die rol precies? Dat kun je aan de hand van een paar voorbeelden eenvoudig bepalen.

VCA is belangrijk in alle sectoren

Om te beginnen: VCA is belangrijk in alle sectoren. Dat is een voordeel. Omdat er geput kan worden uit ervaringen uit heel veel verschillende sectoren, komt dat op alle gebieden de veiligheid ten goede.

VCA heeft effectiviteit bewezen

VCA heeft al bewezen dat het een belangrijke rol speelt in de preventie van arbeidsongevallen en het bevorderen van veilig werken. VCA werd in de jaren negentig ingevoerd in de petrochemie. Het aantal ernstige arbeidsincidenten daalde hierna zeer sterk. Dit was een van de redenen waarom ook andere sectoren besloten om VCA in te voeren.

Er is doorlopend aandacht

VCA leeft. Waarmee wij willen zeggen: het is nooit klaar en altijd in ontwikkeling. Dat kan ook niet anders, want er zijn heel veel verschillende brancheorganisaties bij betrokken. Er is doorlopend aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu. Ook daarom speelt VCA zo’n belangrijke rol in de preventie van ongevallen en het bevorderen van veilig werken: er wordt continu over nagedacht.

Er wordt actief gecontroleerd

Een andere reden waarom VCA een levend iets is: er wordt actief op gecontroleerd. Zo wordt ervoor gezorgd dat de rol die VCA speelt op het gebied van preventie en veiligheid ook echt sterk blijft.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.