Toolboxmeeting

Een toolboxmeeting is verplicht, belangrijk en als het goed is ook interessant. Over het eerste punt zal niemand discussiëren. Ook over het tweede punt zijn veel mensen het eens. Maar over het derde punt willen de meningen nog wel eens verschillen. Dat is jammer. Want een nuttige, interessante toolboxmeeting kan je een hoop leren. Gelukkig kan ARBO centrum je helpen.

Hoe werkt een toolboxmeeting ook alweer?

Een toolboxmeeting is een meeting die draait om veiligheid. Deze dient verplicht plaats te vinden. Hoe vaak je een toolboxmeeting moet houden, hangt af van het bedrijf. VCA* bedrijven moeten minimaal vier toolboxen per jaar houden. VCA** bedrijven (hoofdaannemers) moeten minimaal tien keer per jaar een toolboxmeeting houden.

 

Een goede toolboxmeeting behandelt elke keer een belangrijk en actueel veiligheidsonderwerp. Welke onderwerpen dit zijn, is aan het bedrijf. Het is een goed onderwerp wanneer medewerkers er bij de huidige of eerstvolgende klus mee te maken krijgen. In de meeting wordt belangrijke kennis gedeeld. Het doel is om de veiligheid tijdens het werken te vergroten.

 

Een succesvolle toolboxmeeting lukt alleen wanneer deze goed is voorbereid en belangrijke, nuttige informatie geeft. Maar hoe zorg je hiervoor? Je kunt voorbeelden vinden van goede toolboxmeetings. Je kunt ook de hulp van een expert inschakelen. Wij staan voor je klaar.

Een goede toolboxmeeting met behulp van ARBO centrum

ARBO centrum kan je helpen met het geven van een goede toolboxmeeting. Dat kan op verschillende manieren. Onze experts kunnen je helpen om jouw toolboxmeeting te plannen. Samen kijken we naar de beste aanpak. Wij geven je tips over de inhoud, presentatie en nazorg zodat er een nuttige meeting ontstaat.

We kunnen ook nog een meer actieve rol spelen. Een van de interessantste mogelijkheden van een toolboxmeeting is namelijk dat je gastsprekers uit kunt nodigen. Onze Arbo-experts zijn beschikbaar om bij jou een toolboxmeeting te verzorgen. Samen bepalen we van tevoren wat het onderwerp wordt. Vervolgens zorgen we voor een leerzame, interessante meeting zodat jullie nog veiliger zullen gaan werken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.