3 voordelen van een toolboxmeeting

In veel bedrijven zijn toolboxmeetings belangrijke instrumenten om te zorgen voor meer kennis en veiligheid. En natuurlijk om ervoor te zorgen dat werkzaamheden goed en veilig worden uitgevoerd. Toolboxmeetings zijn voor veel bedrijven verplicht. Soms per kwartaal, soms vaker. Altijd geldt dat een toolboxmeeting – wanneer deze goed wordt aangepakt – belangrijke voordelen biedt. Dit zijn drie voordelen van een toolboxmeeting.

Scroll om verder te lezen >>

toolboxmeeting

Wil je ook een toolboxmeeting aanvragen?

Herhalen van belangrijke kennis

Een toolboxmeeting is een ideaal moment om belangrijke kennis te herhalen. Medewerkers beschikken vaak of enorm veel kennis maar soms zakt die kennis een beetje weg. Je bent er immers niet altijd mee bezig. Daarom is het goed om kennis die voor een project belangrijk is nog een keer te behandelen. Zo weet je zeker dat medewerkers goed voorbereid en veilig aan het werk gaan.

De kracht van groepsdynamiek

Wat maakt een goede toolboxmeeting? Goede, nuttige informatie natuurlijk. Maar ook tweerichtingsverkeer. Bij een goede toolboxmeeting staat degene die deze presenteert niet alleen te praten: er worden ook vragen gesteld en dan komt discussie op gang. Dit is de kracht van groepsdynamiek tijdens een toolbox. Wanneer toehoorders actief meedoen zal de kwaliteit van de meeting alleen maar toenemen. Er worden belangrijke vragen gesteld en onderwerpen behandeld die voor iedereen van belang zijn.

Nieuwe kennis en expertise in huis halen

Een toolboxmeeting is niet alleen geschikt om aanwezige kennis nog een keer te herhalen.  Eén van de voordelen van de toolboxmeeting is juist ook dat je kunt zorgen voor nieuwe kennis. Misschien brengt een nieuw project nieuwe uitdagingen met zich mee. Dan is een toolboxmeeting het perfecte moment om hier op in te spelen. Iemand uit de organisatie met specifieke kennis kan deze delen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een externe specialist in te schakelen. Zo vergroot je de kennis binnen de organisatie.

Toolboxmeeting door ARBO centrum

ARBO centrum heeft specialisten die jouw toolboxmeeting kunnen verzorgen. Wij kunnen de organisatie belangrijke kennis bijbrengen op het gebied van Arbo gerelateerde veiligheid. Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Veiligheidshesje

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.