Werken als EHBO’er bij evenementen is een dankbare en belangrijke taak. Waar veel mensen bij elkaar komen, gebeuren ongelukken. Kleine ongelukjes, maar ook grote en zelfs levensbedreigende. Het zal je dan ook niet verbazen dat EHBO’ers die bij evenementen worden ingezet vaak professionals zijn. Een evenement klinkt gezellig en als EHBO’er kan het zeker zo zijn dat je leuke dingen meemaakt, maar je moet er wel staan. Je moet bestand zijn tegen druk, adequaat kunnen handelen en absoluut je mannetje staan.

 

Het zal je natuurlijk niet verbazen dat je dient te beschikken over een geldig EHBO diploma wanneer je wilt werken op een evenement. Dit diploma kun je halen door het volgen van een EHBO cursus.

Werken als EHBO’er bij evenementen? Soms is er meer nodig

Bij sommige evenementen wordt er meer gevraagd dan alleen een EHBO diploma, bijvoorbeeld een BHV diploma. BHV staat voor “bedrijfshulpverlening”. Het verschil tussen EHBO en BHV is dat EHBO een onderdeel is van bedrijfshulpverlening, maar dat BHV uitgebreider is. Iemand met een BHV diploma heeft ook geleerd om branden te bestrijden en evacuaties te begeleiden: zeer waardevolle kennis en vaardigheden waar tijdens een evenement soms een beroep op moet worden gedaan.

 

De standaard die gehanteerd wordt voor EHBO bij evenementen is die van het Oranje Kruis. Een hoge standaard waar de opleidingen van ARBO centrum aan voldoen. Wanneer het evenementen met een verhoogd risico betreft, kan het zo zijn dat de organisatie om aanvullende certificaten en vaardigheden vraagt. Ook kan het zo zijn dat jij je dient te houden aan de instructies van andere organisaties en toezichthouders.

Haal je certificaat bij ARBO centrum

Wil jij kunnen werken als EHBO’er bij evenementen? Meld je dan aan voor een EHBO cursus of BHV cursus op een locatie bij jou in de buurt. Bij ons krijg je les van ervaren docenten met riante praktijkervaring. Wij hebben inmiddels bijna 60.000 cursisten opgeleid en worden beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8.8.

Bericht delen:

Verder lezen?