EHBO cursus

Een EHBO cursus leert je om optimaal eerste hulp te verlenen. Dit betekent dat je leert om zowel bij kleine kwetsuren (zoals een wond) goed op te treden, en dat je leert om levensreddend te handelen. Een EHBO cursus biedt je dus zeer waardevolle kennis. Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarin een ander (dringend) hulp nodig heeft. Waar en wanneer dit is, is nooit te voorspellen. Dankzij de kennis die je tijdens een EHBO cursus opdoet, ben je er echter altijd op voorbereid.

EHBO cursus

Verleen eerste hulp optimaal met een EHBO cursus

Een EHBO cursus leert je om optimaal eerste hulp te verlenen. Dit betekent dat je leert om zowel bij kleine kwetsuren (zoals een wond) goed op te treden, en dat je leert om levensreddend te handelen. Een EHBO cursus biedt je dus zeer waardevolle kennis. Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarin een ander (dringend) hulp nodig heeft. Waar en wanneer dit is, is nooit te voorspellen. Dankzij de kennis die je tijdens een EHBO cursus opdoet, ben je er echter altijd op voorbereid.

Wanneer mensen in een situatie terecht komen waarin een slachtoffer hulp nodig heeft, weet men niet altijd even goed wat te doen. De situatie kan soms chaotisch zijn. Er kan sprake zijn van paniek en angst. Hoe weet je dan wat je moet doen? Een EHBO cursus leert je goed handelen. Je doet niet alleen cruciale inhoudelijke kennis op, maar leert ook rustig en systematisch na te denken en de juiste stappen te volgen.

EHBO cursus

175,- vanaf prijs

Laatste inschrijving was vandaag om 09:47 voor de cursus BHV basiscursus vanuit Sprundel.

Heb je een vraag?

Vragen over een EHBO groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Eerste hulp

Eerste hulp verlenen is soms cruciaal. In alle gevallen is het belangrijk. Door snel te helpen kan een slachtoffer worden gekalmeerd en door het bieden van de juiste hulp kunnen problemen en ernstiger letsel soms worden voorkomen. Het is dus altijd nuttig om eerste hulp bij een ongeluk te kunnen bieden. Denk aan iemand die een flinke snee heeft opgelopen. Als gecertificeerde EHBO’er weet je hoe je een dergelijke wond moet verplegen. Het resultaat is dat iemand snel weer verder kan met waar hij/zij mee bezig was.

 

Vaak gaat het bij eerste hulp bij een ongeluk verlenen om relatief eenvoudige handelingen bij onschuldige kwetsuren. Vergeet echter niet dat een goede EHBO’er ook dan een verschil kan maken. Niet alleen door goed te handelen, maar ook door goed met een slachtoffer om te gaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om kinderen die verdriet of angst kunnen ervaren bij een relatief onschuldig ongeluk.

Waarom de EHBO cursus bij ARBO centrum volgen?

Wees goed voorbereidt met EHBO

EHBO bereidt je voor op alles. Dus ook op ernstige ongelukken en mogelijk zelfs levensreddend handelen. In ernstige situaties komt de kennis van een EHBO cursus dus ook van pas. Sterker nog: in ernstige situaties kan iemand met EHBO een groot verschil maken. Soms zelfs letterlijk het verschil tussen leven en dood.

 

Natuurlijk kan een EHBO’er niet altijd een slachtoffer volledig helpen. Maar daarom staat EHBO ook voor “Eerst Hulp Bij Ongevallen”: het gaat om die belangrijke eerste hulp. Denk aan het stoppen van een gevaarlijke bloeding of het toepassen van reanimatie bij een slachtoffer dat getroffen is door een hartstilstand. Juist in deze situaties merk je het voordeel van je EHBO cursus: je kunt kalm blijven en ook onder moeilijke omstandigheden zeer belangrijke hulp bieden.

Hoe lang is een EHBO certificaat geldig?

Voltooi jij jouw EHBO cursus met succes, dan ontvang je een officieel EHBO certificaat. Met dit certificaat kun je bewijzen dat jij officieel EHBO’er bent en mag je ook in die hoedanigheid handelen. Het EHBO certificaat is een jaar geldig.

 

Je vraagt je misschien af: waarom is het EHBO certificaat slechts een jaar geldig en moet ik dan elk jaar een nieuwe EHBO cursus volgen? Vooropgesteld: wanneer je eenmaal je EHBO certificaat hebt behaald, ben je niet verplicht om elk jaar een herhalingscursus te volgen. De kennis die je hebt opgedaan, blijf je natuurlijk bij je dragen. Het is echter wel zo dat je – als je na een jaar geen herhalingscursus volgt – jouw officiële EHBO-status kwijtraakt.

 

Waarom is dit zo bepaald? Dat is natuurlijk niet zomaar gedaan. Een EHBO cursus volgen en je EHBO diploma halen is een goede zaak. Je hoopt echter natuurlijk dat je jouw kennis niet in de praktijk hoeft toe te passen. Dat betekent namelijk dat er geen ongevallen, ongelukken of andere calamiteiten plaatsvinden waarbij jouw kennis nodig is. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Veel mensen die een EHBO cursus hebben gevolgd, hoeven in een jaar tijd zelden tot weinig in actie te komen. Soms zelfs helemaal nooit. Daarom wordt het verstandig geacht om kennis en vaardigheden jaarlijks te herhalen. Om EHBO’er te blijven, is dit verplicht.

Is EHBO verplicht bij bedrijven?

Is EHBO verplicht bij bedrijven? Dat is een goede vraag. Waar het voor particulieren vrijblijvend is om een EHBO cursus te volgen, is er bij bedrijven wel sprake van een verplichting. Dat betekent uiteraard niet dat iedere werknemer van elk bedrijf in het bezit moet zijn van een EHBO diploma. Bedrijven zijn echter wel verplicht om te zorgen voor voldoende medewerkers die EHBO kunnen verlenen.

 

Die eisen gaan iets verder dan EHBO alleen. Bedrijven met werknemers in dienst zijn namelijk verplicht om een bepaald aantal werknemers (hoeveel dit er zijn hangt af van de grootte van het bedrijf) op te leiden tot BHV’er: bedrijfshulpverlener.

Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

EHBO en BHV zijn niet hetzelfde. Maar wat is het verschil tussen EHBO en BHV? EHBO is onderdeel van BHV. Je kunt BHV zien als EHBO met extra vaardigheden. Zo leert men in een BHV cursus ook standaard reanimeren met een AED, beginnende branden blussen en een evacuatie/ontruiming leiden. BHV is dus specifiek ontwikkeld voor toepassing binnen bedrijven. De kans op een brand of een situatie waarin een pand ontruimd moet worden, is altijd aanwezig. Vandaar dat deze kennis en vaardigheden deel uitmaken van BHV.

Vragen over een EHBO groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Wat is EHBO?

Dat is dus letterlijk wat EHBO is: belangrijke eerste hulp bij ongevallen. Die hulp varieert in de praktijk enorm. Je weet van tevoren nooit wat je kunt verwachten. Wat je wel weet: dankzij een EHBO cursus beschik je over de kennis en vaardigheden om de juiste hulp toe te passen.

 

Soms is de eerste hulp ook de enige hulp die verleend hoeft te worden. In veel situaties is de toegepaste EHBO voldoende en heeft het slachtoffer geen verdere hulp nodig. Vaak wordt EHBO ook toegepast in afwachting van verdere hulp. Je verricht belangrijke eerste handelingen, houdt het slachtoffer stabiel en stelt hem/haar gerust. Ook zorg je voor een goede overgang naar de hulp van de officiële hulpdiensten zodra deze arriveren. Wat jij als EHBO’er doet, kan bepalend zijn voor hoe goed een slachtoffer een ongeval doorkomt.

Hoe lang mag een bhv verlopen zijn

EHBO cursus kosten

De EHBO cursus kosten bedragen bij ARBO centrum 145 euro exclusief BTW per persoon. Voor deze prijs krijg je een volledige, volwaardige EHBO cursus onder leiding van een ervaren en gecertificeerde instructeur. Ook de kosten van het doen van examen en ontvangen van je certificaat zijn bij de prijs inbegrepen.

 

De EHBO cursus kosten zijn niet alleen scherp wanneer je kijkt naar wat je hiervoor terugkrijgt: ze vallen natuurlijk helemaal in het niet wanneer je kijkt naar de waarde die de cursus heeft. Het resultaat dat je kunt behalen door het toepassen van goede EHBO betekent namelijk in veel gevallen dat mogelijk hoge kosten voorkomen kunnen worden.

 

De EHBO cursus kosten zijn meestal een fractie van de kosten die gemaakt worden wanneer geen EHBO wordt toegepast. Bijvoorbeeld wanneer het slachtoffer volledig afhankelijk wordt van de huisarts of het ziekenhuis.

Is een EHBO cursus verplicht?

Een EHBO cursus is niet verplicht. Het volgen van een EHBO cursus is echter absoluut verstandig. Hoe meer mensen een EHBO cursus volgen, hoe meer de veiligheid toeneemt. Wanneer er op elke plek waar een ongeval plaatsvindt een gecertificeerde EHBO’er zou zijn, zou dit ontzettend veel letsel schelen.

 

Iedereen die een EHBO cursus heeft gevolgd, ondervindt hier regelmatig de voordelen van. Niet alleen in situaties waarin EHBO moet worden toegepast. Alleen al de wetenschap dat je EHBO toe kunt passen, werkt geruststellend. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je met het gezin op stap bent. Je weet dat als er een ongeval plaatsvindt of iemand een blessure of kwetsuur oploopt, je in staat bent om kalm en kundig te handelen. De wetenschap dat je goede zorg kunt bieden indien nodig werkt geruststellend. Voor jezelf, maar natuurlijk ook voor anderen.

Veiligheid volgens de VCA normen

BHV of EHBO?

Vraag jij je af of je BHV of EHBO moet volgen? In sommige gevallen in de keuze eenvoudig. Bijvoorbeeld wanneer je werkgever hier naar vraagt of jij jezelf vrijwillig aanmeldt. Doe je dit voor je werk, dan zul je een BHV cursus moeten volgen. Doe je het privé, dan volstaat een EHBO cursus. Het staat je natuurlijk vrij om alsnog voor een BHV cursus te kiezen.

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!