Ontruimingsoefening voorbeeld

Het houden van een ontruimingsoefening is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat een calamiteit een zo goed mogelijke afloop kent. De organisatie is verplicht om een ontruimingsplan te hebben: dit plan moet ook geoefend worden. Maar hoe zorg je nu voor een goede ontruimingsoefening? Doe je dit aan de hand van een ontruimingsoefening voorbeeld? Dit kan zeker behulpzaam zijn. Een goed voorbeeld kan je helpen bij het opzetten en voorbereiden van je eigen ontruimingsoefening. Er komt echter meer bij kijken.

Scroll om verder te lezen >>

Ontruimingsoefening voorbeeld

Wil je ontruimingsplan aanvragen?

Heb je een ontruimingsoefening voorbeeld nodig?

Indien je op zoek bent naar een ontruimingsoefening voorbeeld, helpen wij je graag. Let wel op: dit zorgt echt nog niet voor een goede ontruimingsoefening of geslaagde échte ontruiming. Het kan je wel helpen.

 

Wat heb je aan een ontruimingsoefening voorbeeld? Een ontruiming kent meerdere aspecten. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de fysieke ontruiming zelf: alle aanwezigen zo snel en veilig mogelijk uit het pand krijgen. Maar bij een ontruiming komen ook andere aspecten kijken. Zo is het cruciaal dat bij een ontruiming alle benodigde spullen aanwezig zijn en dat de vluchtroutes gebruikt kunnen worden zoals vastgelegd in de vluchtroute en het ontruimingsplan. Is de ontruiming voorbij, dan wachten er nog administratieve taken. Hoe is de ontruiming verlopen? Wat heeft de calamiteit veroorzaakt en wat kan er worden gedaan om herhaling te voorkomen?

 

Een ontruimingsoefening voorbeeld kan je een goed inzicht geven in hoe je een geslaagde oefening opzet, voorbereidt en documenteert.

Een ontruimingsoefening voorbeeld kan je een goed inzicht geven in hoe je een geslaagde oefening opzet, voorbereidt en documenteert.

Hulp bij het uitvoeren van de oefening

Wil je er tevens voor zorgen dat de oefening zelf zo goed en waarheidsgetrouw mogelijk verloopt? Schakel dan een expert in om je te helpen bij het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een ontruimingsoefening.

 

ARBO centrum staat voor je klaar. Wij kunnen alle facetten van de ontruimingsoefening voor je verzorgen. Van het controleren van het ontruimingsplan tot het plannen en uitvoeren van de oefening en het documenteren van verbeterpunten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde producten

Nooduitgang naar rechts

Veiligheidspictogram

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Vluchtladder ARBO centrum

Vluchtladder

Noodverlichting

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.