Om deze redenen laat je je brandblussers op tijd keuren

Zoals je hopelijk weet moeten brandblussers gekeurd worden. Ze moeten niet alleen gekeurd worden, maar natuurlijk vooral ook op tijd gekeurd worden. Om deze redenen laat je je brandblussers op tijd keuren.

Om deze redenen een brandblusser laten keuren

Scroll om verder te lezen

Blusmiddelen laten keuren?

Omdat je gewoon altijd wilt kunnen rekenen op een goede brandblusser

De belangrijkste reden om je brandblussers op tijd te laten keuren is natuurlijk veiligheid. Je wilt altijd kunnen vertrouwen op goed werkende brandblussers. Met een blusser die periodiek wordt gekeurd ben je hier zeker van. Het laatste dat je wilt is dat tijdens een brand blijkt dat je brandblussers helemaal niet goed functioneren. Door deze op tijd te laten keuren voorkom je zo’n scenario.

Om problemen met instanties te voorkomen

Als bedrijf ben je wettelijk verplicht om brandblussers te hebben. Die verplichting gaat verder dan dat: je bent verplicht om goedgekeurde brandblussers te hebben. Laat daarom altijd je brandblussers op tijd keuren. Als er een calamiteit heeft plaatsgevonden zal er daarna vaak onderzoek worden gedaan. Naar de toedracht maar ook naar de omstandigheden. Mocht blijken dat ten tijde van de calamiteit jouw brandblussers niet goedgekeurd waren, dan kun je problemen krijgen. Voorkom boetes of erger en laat je blussers gewoon op tijd keuren.

Omdat het vaak goedkoper is dan vervangen

Wat gebeurt er wanneer je de keuring van je blussers laat verlopen? In veel bedrijven gaan die blussers er dan uiteindelijk uit en worden er nieuwe blussers aangeschaft. Dat is zonde van het geld. Een tijdige keuring wijst uit welke blussers nog goed zijn en niet vervangen hoeven te worden. Met het keuren van brandblussers ben je vaak dus goedkoper uit dan met het vervangen van blussers waarvan de keuring verlopen is.

Neem contact op om je blussers te laten keuren

Heb je brandblussers die gekeurd moeten worden? Wacht niet totdat de keuring verlopen is maar laat ze tijdig keuren. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Meer nieuws lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?