Wordt een EHBO koffer professioneel, dat wil zeggen bedrijfsmatig gebruikt, dan is een keuring van de EHBO koffer verplicht. Dit geldt ook voor EHBO koffers bij verenigingen of sportclubs. Maar hoe vaak is een keuring van de EHBO koffer verplicht? Dit is afhankelijk van de branche en het soort organisatie. In de basis is er sprake van een jaarlijks verplichte keuring, maar er kunnen uitzonderingen gemaakt worden voor bedrijven met een verhoogd risico. In dat geval is een halfjaarlijkse keuring verplicht.

 

Eisen voor de keuring van de EHBO koffer

 

De keuring van de EHBO koffer wordt uitgevoerd door een officieel gecertificeerde instantie zoals ARBO centrum. Tijdens deze keuring wordt nagegaan of de EHBO koffer nog aan alle eisen voldoet. Zo wordt gecontroleerd of deze nog compleet is en of alle artikelen nog binnen de houdbaarheidsdatum vallen. Voor diverse artikelen geldt een beperkte houdbaarheidsdatum. Dit betekent dat als deze datum verstreken is, optimale werking van deze artikelen niet meer gegarandeerd kan worden.

 

Elke EHBO koffer in de organisatie dient goedgekeurd te zijn. Wordt de koffer bij de keuring niet goedgekeurd, dan zal men een nieuwe aan moeten schaffen, of ervoor moeten zorgen dat artikelen dusdanig worden vervangen of aangevuld dat de koffer wel wordt goedgekeurd. Een goedgekeurde koffer is te herkennen aan een officiële keuringssticker met keuringsdatum.

 

Zelf aanvullend controleren

 

Het is een goede zaak dat de keuring van EHBO koffers verplicht is. Echter, op plekken waar veel gebruik wordt gemaakt van de koffers, kan zelfs een halfjaarlijkse verplichting niet toereikend zijn. Medewerkers moeten te allen tijde kunnen vertrouwen op een volledige EHBO koffer. Men weet nooit wanneer er een ongeval gebeurt. Het laatste dat men dan wil is dat er misgegrepen wordt wanneer EHBO artikelen nodig zijn. Maak er dan ook een gewoonte van om direct na gebruik de gebruikte artikelen aan te vullen. Dit garandeert niet alleen een optimale EHBO koffer, maar ook een soepele keuring.

 

Bericht delen:

Verder lezen?