De nadelen van het niet laten keuren van je EHBO koffers

Met goede EHBO koffers voldoe je aan belangrijke voorwaarden voor een goede veiligheid. Maar dit is stap één. Het is geen kwestie van goede EHBO koffers aanschaffen en klaar. Om de kwaliteit van de koffers te waarborgen moet je deze laten keuren. Wat als je dit niet doet? Dit zijn de nadelen van het niet laten keuren van je EHBO koffers.

EHBO koffer

Je voldoet niet aan je wettelijke verplichtingen als bedrijf

Wij willen eerst opmerken dat het voor particulieren niet verplicht is om EHBO koffers te laten keuren. Verstandig is het absoluut wel. Met uitzondering van het nadeel dat wij in deze alinea behandelen, gelden de onderstaande nadelen namelijk voor iedereen. Specifiek voor bedrijven is er het volgende nadeel: laat jij je EHBO koffers niet keuren? Dan voldoe je niet aan je wettelijke verplichtingen. Bedrijven zijn verplicht om goedgekeurde EHBO koffers te hebben. Heb je deze niet, dan kan dit je op sancties komen te staan.

Je kunt niet meer zomaar vertrouwen op de inhoud

Een periodieke keuring is dé manier om ervoor te zorgen dat de inhoud van je EHBO koffer te allen tijde goed is. Tijdens de keuring kunnen ontbrekende middelen worden aangevuld en wordt direct gecontroleerd of er geen spullen zijn die beschadigd zijn of over de datum zijn. Voer je deze keuring niet uit, dan zul je dit zelf regelmatig moeten controleren. En wees eerlijk: dit schiet er vaak bij in. Bovendien behoud je dan dat nadeel dat je koffer niet wordt goedgekeurd. Alleen een officieel erkende instantie mag de keuring namelijk uitvoeren.

Je brengt mensen onnodig in gevaar

EHBO koffers heb je om mensen veiligheid te bieden. Laat jij je EHBO koffers niet keuren, dan breng je mensen onnodig in gevaar. Dat is misschien nog wel het meest kwalijke nadeel. Je wilt toch zekerheid en veiligheid bieden? Beknibbel dan nooit op zoiets relatief eenvoudigs als een keuring van je EHBO koffers. Het kan een hoop ellende schelen.

Maak een afspraak voor een keuring

Wordt het tijd om jouw EHBO koffers te keuren? Neem contact met ons op. Wij kunnen dit voor je verzorgen.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?