3 tips bij het maken van een ontruimingsplan

Is jouw pand voorzien van een brandmeldinstallatie, dan ben je verplicht om een ontruimingsplan te maken. Niet alleen is een ontruimingsplan dan verplicht, het plan moet zelf ook aan wettelijke eisen voldoen. Het is belangrijk om een goed ontruimingsplan te hebben. Niet alleen om aan de wettelijke eis te voldoen maar natuurlijk ook om mensen in het pand in het geval van een ontruiming zo veilig mogelijk te houden. Dit zijn drie tips bij het maken van een ontruimingsplan.

Ontruimingsplan

Scroll om verder te lezen >>

Een ontruimingsplan aanvragen?

Maak gebruik van voorbeelden

Wil je een goed ontruimingsplan maken, dan kun je gebruik maken van voorbeelden. Die kun je natuurlijk niet  één op één kopiëren. Een ontruimingsplan is altijd volledig toegespitst op jouw pand. Maar een goed voorbeeld kan je wel helpen bij het behandelen van de juiste onderwerpen en ervoor zorgen dat jouw ontruimingsplan aan alle eisen voldoet. Let er wel op dat je als voorbeeld een goedgekeurd ontruimingsplan gebruikt. Kies ook voor een ontruimingsplan uit jouw eigen sector.

Betrek BHV’ers erbij

BHV’ers zijn de medewerkers die een ontruiming moeten leiden. Zij zijn hiervoor opgeleid en beschikken dus over belangrijke kennis. Maak gebruik van die kennis. Betrek BHV’ers bij het maken van je ontruimingsplan. Zij kunnen waardevolle input leveren en misschien zorgen voor details die je anders over het hoofd ziet. 

Sowieso geldt dat meerdere paren ogen natuurlijk ook meer kunnen zien. Dat komt de kwaliteit altijd ten goede.

Schakel een specialist in en laat het maken

Niet elke organisatie wil zelf een ontruimingsplan maken. Ondanks dat je voorbeelden kunt gebruiken en dat er in het bedrijf misschien mensen rondlopen met kennis heb je er misschien geen vertrouwen in. Dat is helemaal niet erg. Een ontruimingsplan is ontzettend belangrijk en vereist kennis. Je kunt daarom ook gebruik maken van de kennis van een specialist. De specialisten van ARBO centrum staan voor je klaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zorgen voor een goedgekeurd ontruimingsplan dat aan alle eisen voldoet en helemaal is toegespitst op jouw situatie.

Gerelateerde producten

Nooduitgang naar rechts

Veiligheidspictogram

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Vluchtladder ARBO centrum

Vluchtladder

Noodverlichting

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.