Werken als EHBO’er bij evenementen

EHBO’ers vind je bij vrijwel alle evenementen. Evenementorganisatoren zijn ook verplicht om te zorgen voor een goede EHBO-organisatie. Daarbij geldt globaal: hoe groter het evenement, des te meer EHBO’ers er aanwezig moeten zijn. Wil jij werken als EHBO’er bij evenementen? Dat is een goede beslissing. Veiligheid is belangrijk en goede EHBO’ers zijn altijd nodig. Maar hoe kun je dit doen en aan welke eisen moet je voldoen?

 

Werken als EHBO’er bij evenementen betekent dat je veelzijdig moet zijn en goed onder druk moet kunnen werken. Je hebt vaak veel verschillende taken. Op veel evenementen, zeker op de grotere, is er een volledig ingerichte EHBO unit waar bezoekers terecht kunnen.

Scroll om verder te lezen >>

Wil je ook een EHBO cursus volgen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Werken als EHBO’er bij evenementen: dit kun je verwachten

Je kunt hier te maken krijgen met veel verschillende situaties. Van mensen die een zonnesteek hebben opgelopen tot bezoekers die een val hebben gemaakt, een verwonding hebben opgelopen of last hebben van de gevolgen van een te veel aan alcohol of drugs. Ook dien je voorbereid te zijn op het ergste. Helaas komen ernstige calamiteiten zoals een hartstilstand ook voor.

Je bent waarschijnlijk ook veel onderweg. EHBO’ers zijn bij evenementen meestal niet alleen aanwezig bij het EHBO centrum, maar begeven zich ook op het evenemententerrein of bewegen zich voort over de locatie. Zo kunnen zij zelf spotten waar er hulp nodig is, of kunnen zij ter plekke door bezoekers worden ingeschakeld.

Hoe kun je EHBO’er bij evenementen worden?

Om EHBO’er bij evenementen te worden, zul je in het bezit moeten zijn van een EHBO diploma. Dit diploma kun je halen middels een EHBO cursus bij ARBO centrum. Op sommige evenementen worden er aanvullende eisen gesteld en zul je een BHV diploma moeten hebben. Dit diploma kun je halen middels een BHV cursus. Deze aanvullende eisen worden soms gesteld omdat je misschien als EHBO’er ook moet kunnen ontruimen en branden bestrijden.

 

Daarnaast is het mogelijk dat de organisatie nog om enkele specifieke extra’s vraagt. Een EHBO certificaat vormt echter altijd de basis.

Gerelateerde producten

EHBO / BHV rugtas gevuld

EHBO tas sport en evenementen

EHBO koffer - Oranje Kruis

EHBO hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.