AED cursus

Weet jij hoe je een AED gebruikt? Een slachtoffer van een hartstilstand heeft een veel grotere kans op overleven wanneer er gereanimeerd wordt met een AED. Iedereen mag een AED gebruiken. Maar er is natuurlijk een verschil tussen mogen en kunnen. AED’s zijn voorzien van instructies. Wanneer je deze opvolgt, moet ook een leek de AED kunnen hanteren. Maar zoals je weet: bij een hartstilstand telt elke seconde. Bovendien is de kans op een geslaagde reanimatie veel groter wanneer je snel én zelfverzekerd kunt handelen. Kortom: het volgen van een AED cursus is een uitstekend idee.

Wat leer je tijdens een AED cursus?

Tijdens onze AED cursus leer je om te reanimeren met een AED, een Automatische Externe Defibrillator. Dat klinkt relatief eenvoudig, maar dat is het in de praktijk niet altijd. Natuurlijk hoef je voor het gebruiken van een AED niet gestudeerd te hebben. Kennis en ervaring moet je echter niet onderschatten.

AED cursus wat leer je?

Scroll om verder te lezen >>

Liever een BHV cursus volgen?

Tijdens de cursus leer je alles wat je weten moet over reanimeren met een AED. Zo leer je uiteraard tijdens de AED cursus om de AED goed te gebruiken. Kun je een AED dan verkeerd gebruiken? Zeker. Wanneer de AED bijvoorbeeld niet goed is geplaatst of de handelingen niet juist zijn uitgevoerd, kan het apparaat geen schok afgeven.

 

Naast de noodzakelijke kennis om goed te reanimeren met een AED, leer je in de AED cursus ook om kalm te blijven. Wanneer je iemand moet reanimeren kan hier veel stress of misschien zelfs paniek bij komen kijken. De AED cursus leert je om stapsgewijs en systematisch te handelen voor de beste overlevingskansen voor het slachtoffer.

Hoe zit het met “ouderwets” reanimeren?

In de AED cursus is ook ruimte voor “ouderwets” reanimeren: door middel van borstcompressies. Waarom? Hoewel het aantal locaties met een AED blijft stijgen en ook steeds meer mensen thuis een AED hebben, kan het voorkomen dat er geen AED in de buurt is. Dan moet je natuurlijk ook weten hoe je handmatig kunt reanimeren.

Geef je op voor een AED cursus bij jou in de buurt

Wil jij een AED cursus volgen? Kies van voor ARBO centrum. Wij hebben cursuslocaties door heel het land. Geef je op voor een AED cursus bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

AED apparaat

AED elektroden

Beademingsmasker

Beademinigsballon

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.