Veiligheidsartikelen aanschaffen

Om veiligheid op de werkvloer te waarborgen zijn er veel veiligheidsartikelen die  hierbij kunnen helpen. Van veel artikelen heb je hoogstwaarschijnlijk wel een keer gehoord of heb je zelfs gezien op je eigen werkplek. Bijvoorbeeld een brandblusser, AED of een verbandtrommel. Dit zijn zichtbare veiligheidsartikelen en eigenlijk ook onmisbaar. 
Kijk maar eens om je heen, zie jij ze aanwezig op je werk? Trek anders je werkgever even aan zijn of haar mouw! 

Veiligheidsartikelen aanschaffen

Scroll om verder te lezen >>

Groepstraining BHV voor jouw medewerkers?

Een brandblusser verplicht in publieke ruimtes

Het is natuurlijk overduidelijk waarvoor je een brandblusser gebruikt. Dit is  een van de artikelen die  in ieder pand zou moeten  hangenEen brandblusser is namelijk verplicht in elk gebouw dat publiekelijk toegankelijk is. Heb je deze zien hangen in het gebouw waar je werkt? Mooi! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat er ook altijd iemand aanwezig is die weet hoe de blusser werkt en dat er in de gaten wordt gehouden wanneer deze weer gekeurd moet worden. Een bhv’er binnen het bedrijf weet hoe de brandblusser gebruikt moet worden. Zorg er dus voor dat er elke dag iemand aanwezig is die een BHV certificaat op zak heeft 

De persoonlijke beschermingsmiddelen van medewerkers

Er zijn functies waarbij de PBM niet van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan kantoormedewerkers. Toch zijn er ook veel sectoren die niet aan het werk kunnen of mogen zonder beschermingsmiddelen. Zoals een veiligheidshelm, een veiligheidsbril of gehoorbescherming

Deze veiligheidsartikelen zijn ontzettend belangrijk als het gaat om het beschermen van, onder anderen, medewerkers in de bouw of magazijnmedewerkers. Daarnaast is het ook veilig om op een hoogwerker jezelf te voorzien van valbeveiliging. Bij een hoogte vanaf 2,5 meter is dit namelijk verplicht.  

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een pleister nodig? Een blaar of je enkel verzwikt? Een ongelukje op het werk zit in een klein hoekje. Een complete verbanddoos in het bedrijf draagt al voor een groot deel bij aan de veiligheid op de werkvloer. Voor iedere bedrijfstak is er een verbanddoos beschikbaar. Zo heb je een geschikt voor in de horeca, maar ook voor in de bouw of in de sport. Bekijk op onze site welke verbanddoos voor jouw bedrijf geschikt is.

Complete veiligheid op de werkvloer

Naast alle genoemde veiligheidsartikelen zijn er natuurlijk nog heel veel andere artikelen om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Op onze website www.arbowinkel.nl vind je het gehele assortiment veiligheidsartikelen. Uit een RI&E wordt duidelijk welke veiligheidsartikelen jouw bedrijf nodig heeft.

Gerelateerde producten

Rookmelder Smartwares RM218

Verschillende Rookmelders

Brandpreventie pakketten


EHBO koffers

Veiligheidshesjes BHV

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?