Situaties waarbij je werkt met een autolaadkraan

Voor het verplaatsen, laden en lossen van ladingen zijn er diverse mogelijkheden. De autolaadkraan is een specifieke en handige oplossing. Een autolaadkraan is vervoermiddel én voertuig om ladingen te laden/lossen in één. In de onderstaande situaties gebruik je een autolaadkraan.

Wanneer je lading snel wilt laden, vervoeren en lossen

Met een autolaadkraan kun je veel tijd besparen. Wanneer het mogelijk is om vanaf een vaste plek ladingen te laden en te lossen is een autolaadkraan eigenlijk onverslaanbaar. Met de laadkraan kun je ladingen in de bak plaatsen. Vervolgens kun je deze vervoeren naar de bestemming en aldaar weer lossen. Dat allemaal met behulp van een enkel voertuig. Er komt geen reachtruck, heftruck of externe kraan aan te pas. Een autolaadkraan kan dus een cruciale rol spelen in logistieke processen waarbij snelheid en efficiëntie belangrijk zijn.

Bij zware lading die je niet veilig met andere middelen kunt verplaatsen

Een autolaadkraan kan ladingen hijsen. Daarmee heeft hij een belangrijk voordeel ten opzichte van veel andere voertuigen. Natuurlijk kun je ook met een heftruck of reachtruck ladingen hijsen, mits je over het juiste voorzetstuk beschikt. Dat zal niet altijd zo zijn. En dat betekent dat sommige ladingen met andere voertuigen niet veilig te laden of lossen zijn. Denk aan zakken zand. Deze zijn soms niet stabiel genoeg om te heffen met een vorkheftruck of reachtruck. Bovendien kan een autolaadkraan extra gestabiliseerd worden, waardoor het werken met de lading altijd veilig is.

Wanneer er op locatie geen alternatieven zijn

Met een autolaadkraan ben je voorbereid op een situatie waarin er geen mogelijkheid is om de lading op locatie uit de bak te krijgen. Denk aan de situatie waarin je een lading naar een bedrijf brengt dat alleen beschikt over EPT’s. Een EPT kan niet hoog genoeg heffen om een pallet uit de bak van de autolaadkraan te tillen. Daarom is de autolaadkraan hét voertuig bij uitstek om te gebruiken wanneer er op locatie geen alternatieven zijn.

Leer een autolaadkraan bedienen

Wil jij een autolaadkraan kunnen bedienen? Dan dien je hiervoor eerst je certificaat te behalen. Dat kan bij ARBO centrum. Schrijf je in voor een autolaadkraan cursus van ARBO centrum. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt. Onze cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.