Om deze redenen zorg je voor onderhoud van EHBO koffers

EHBO koffers zijn in elk bedrijf belangrijk. Een ongelukje of ongeval kan altijd en overal plaatsvinden. Met de juiste EHBO koffers zorg je ervoor dat er snel eerste hulp geboden kan worden. Soms is dat zelfs levensreddend. Wat de situatie ook is: op je EHBO koffers moet je kunnen vertrouwen. Daarom laat je deze goed onderhouden. Lees de onderstaande redenen maar eens.

Je bent verplicht om EHBO koffers te laten keuren

De eerste reden waarom je jouw EHBO koffers laat onderhouden, is heel simpel: je bent verplicht om ze te laten keuren. Tijdens die keuring wordt er uiteraard onderhoud gepleegd waar nodig. Wanneer je geen goedgekeurde koffers in het bedrijf hebt, voldoe je daarmee niet aan je verplichtingen. Met alle risico’s van dien.

Door onderhoud zorg je ervoor dat er altijd voldoende voorraad is

Zeker in bedrijven met veel medewerkers en/of bedrijven waar er een hoger risico is op verwondingen zullen EHBO koffers regelmatig worden gebruikt. Je doet als bedrijf je best om de inhoud van de koffers aan te vullen. Maar dat vereist wel medewerking van iedereen. Wanneer medewerkers artikelen uit de koffers gebruiken zonder dit aan te geven, kan dit soms ongemerkt gebeuren. Laat daarom je EHBO koffers periodiek controleren. Zo weet je zeker dat verbruikte artikelen worden aangevuld.

Artikelen die niet meer houdbaar zijn kunnen worden vervangen

Niet alle artikelen in je EHBO koffer hebben het eeuwige leven. Er kunnen producten of artikelen in zitten met een maximale houdbaarheidsdatum. Of met een adviesdatum tot wanneer een goede werking gegarandeerd wordt. Wanneer je onderhoud uit laat voeren aan je EHBO koffers worden alle producten natuurlijk geïnspecteerd. Zo kom je er achter of er producten vervangen moeten worden omdat zij (binnenkort) over datum zijn.

ARBO centrum kan jouw EHBO koffers keuren

De specialisten van ARBO centrum kunnen jouw EHBO koffers keuren. Wij zorgen voor veilige, volledige koffers in het hele bedrijf. Op die manier is optimale eerste hulp gegarandeerd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?