In deze situaties gebruik je een verreiker

Om ladingen te heffen en verplaatsen kun je gebruikmaken van veel verschillende soorten voertuigen. Een verreiker is populair, en niet zonder reden. Dit is een voertuig dat gemaakt is om buiten gebruikt te worden. De verreiker wordt in heel veel verschillende sectoren en voor zeer diverse taken ingezet. Dat geeft wel aan hoe multifunctioneel dit voertuig is. In deze situaties gebruik je een verreiker.

Scroll om verder te lezen

Verreiker cursus op locatie volgen?

Wanneer je behoefte hebt aan een multifunctioneel voertuig

We schreven in de inleiding al dat een verreiker zeer multifunctioneel is. In situaties waarin je op meerdere manieren behoefte hebt aan het verplaatsen van lasten, is de verreiker vaak de beste optie. Deze beschikt namelijk over een telescooparm die kan uitschuiven en in sommige gevallen kan kan draaien. Bovendien kunnen er diverse voorzetstukken worden gebruikt. Hierdoor kan een verreiker heel veel verschillende soorten lasten heffen en verplaatsen.

 

Een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een heftruck is dat een verreiker dankzij de telescooparm niet alleen omhoog en omlaag kan heffen, maar ook (diagonaal) naar voren en naar achteren. Heb je een exemplaar met een draaiende telescooparm, dan kun je vaak vanaf een vaste locatie spullen verplaatsen. Je hoeft de verreiker dan (bijna) nooit te verplaatsen. Dit werkt snel en efficiënt.

In het terrein of op een onverharde ondergrond

Verreikers zijn voorzien van krachtige motoren en grote, robuuste terreinbanden. Dit maakt de verreiker het voertuig bij uitstek voor gebruik in het terrein of op een onverharde ondergrond.

Denk aan bouwterreinen en kavels, of in bermen of stukken land langs de weg. Dankzij zijn luchtbanden is een verreiker op de verharde weg een stuk wendbaarder, sneller en eenvoudiger te besturen dan een machine met rupsbanden.

Bij (zeer) zware lasten

Een verreiker is letterlijk een zware jongen. Dit voertuig kan zeer zware lasten verplaatsen. Meestal is het maximale hefvermogen vele malen groter dan dat van bijvoorbeeld een heftruck. Bovendien kan het voertuig gestabiliseerd worden waardoor het verplaatsen van zeer zware lasten veilig kan gebeuren.

Wil jij jouw verreiker certificaat behalen?

Wil jij een verreiker besturen? Dat mag alleen met een verreiker certificaat. Schrijf je daarom snel in voor de verreiker cursus van ARBO centrum. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Kwaliteit is gegarandeerd: onze cursisten behalen een slagingspercentage van 95% en belonen ons gemiddeld met een 9.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?