Hierom laat je jouw medewerkers een IPAF cursus volgen

Je weet ongetwijfeld al dat voor het werken met tal van bedrijfsvoertuigen het verplicht is om een certificaat te hebben. Je bent namelijk wettelijk verplicht om aan te kunnen tonen dat je over de juiste kennis beschikt om veilig en capabel te kunnen werken. Voor sommige voertuigen kun je nog een stap verder gaan. Bij hoogwerkers, bijvoorbeeld. Hier kun je kiezen voor een IPAF cursus. Hierom laat je jouw medewerkers een IPAF cursus volgen.

Scroll om verder te lezen >>

Hoogwerker cursus IPAF volgen?

Wat is een IPAF cursus?

IPAF staat voor “International Powered Access Foundation”. Deze stichting houdt zich bezig met de veiligheid omtrent het werken op een hoogwerker. Dat is misschien een beetje verwarrend. Je vraagt je namelijk misschien terecht af hier zonder deze stichting ook al geen aandacht voor is. Die is er inderdaad. Zo is bijvoorbeeld op nationaal niveau veel op veiligheidsgebied bij wet geregeld.

 

De extra van IPAF, zit ‘m in de “I”: het internationale aspect. Het IPAF programma voor de bediening van hoogwerkers is de enige die door de TÜV is gecertificeerd op basis van de minimale eisen, zoals vermeld in de ISO norm 18878. Wereldwijd worden jaarlijks ruim 100.000 personen opgeleid door IPAF opleidingscentra. Alle cursisten die een IPAF opleiding afronden, ontvangen een certificaat en een licentie in de vorm van PAL card.

Wat is het verschil tussen een IPAF en een niet-IPAF cursus?

Het verschil tussen een IPAF cursus en een niet-IPAF cursus, is dat je bij het voltooien van een IPAF-cursus een Palcard ontvangt. Deze Palcard is wereldwijd erkend. Een IPAF hoogwerker cursus gaat dus een stap verder.

Waarom laat je jouw medewerkers een IPAF cursus volgen?

Een belangrijk argument om je medewerkers een IPAF cursus te laten volgen, is om hen internationaal te kunnen laten werken. Bij een reguliere hoogwerker cursus ontvang je het nationale (standaard) hoogwerkercertificaat. Dit is niet internationaal erkend. Werk je ook in het buitenland met de hoogwerker, dan is een IPAF cursus dus een must.

 

Maar ook wanneer je niet in het buitenland werkt, is het altijd aan te raden om een IPAF cursus te volgen. In veiligheid kun je immers nooit te veel investeren, toch? Uiteraard kun je bij ARBO centrum terecht voor het volgen van een IPAF hoogwerkercursus.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Valbeveiliging

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.