3 tips om je voor te bereiden op de hoogwerker cursus

Om op een hoogwerker te mogen werken dien je in het bezit te zijn van een hoogwerker certificaat. Het hoogwerker certificaat kun je behalen door een hoogwerker cursus te volgen. Dit kan uiteraard bij ARBO centrum. De hoogwerker cursus stoomt je helemaal klaar voor het doen van het hoogwerker examen en zorgt ervoor dat je veilig op de hoogwerker kunt gaan werken. Je kunt je alvast voorbereiden op deze cursus. Hierbij tips om je voor te bereiden op de hoogwerker cursus.

Hoogwerker cursus

Scroll om verder te lezen 

Hoogwerker cursus volgen?

Weet welke klassen hoogwerkers er zijn

Verdiep je van tevoren in welke typen hoogwerkers er zijn. Dit is belangrijk. Verschillende hoogwerkers worden in verschillende klassen ingedeeld. Elke klasse heeft zijn eigen certificaat. Je mag alleen met een bepaalde hoogwerker werken wanneer deze valt in de klasse waarvoor jij een certificaat hebt. Zorg er dus van tevoren voor dat je weet voor welke klasse jij een certificaat moet gaan behalen. Anders is de cursus straks voor niets. Informeer goed bij je werkgever en houd ook rekening met de toekomst. Misschien ga je in de toekomst namelijk wel werken met een ander type in een andere klasse.

Verdiep je alvast in de veiligheid

Bij veilig werken op de hoogwerker komt een hoop kijken. Natuurlijk richt de cursus zich op de kern: het werken op de hoogwerker en de bijbehorende risico’s. Maar daar omheen valt nog veel meer te leren.

Ook dit behandelt de cursus, maar het kan zeker geen kwaad om je hier ter voorbereiding alvast in te verdiepen. Wat is namelijk allemaal belangrijk wanneer je op een hoogwerker werkt? Denk aan de algemene veiligheid en wat er zich in de omgeving afspeelt.

Maak een proefexamen

Tijdens de cursus krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en te oefenen. Het kan helpen om alvast een proefexamen te maken. Je hoeft helemaal niet te verwachten dat je daarvoor slaagt. Het gaat er vooral om dat je alvast vertrouwd raakt met het examen, de inhoud en de vraagstelling. Zo begin je nog beter voorbereid op de cursus en vergroot je de kans dat je in één keer slaagt.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Valbeveiliging

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?