4 tips voor veilig werken op hoogte

Je werk moet je altijd veilig doen. Bij sommige werkzaamheden moet je daar meer aandacht aan besteden dan bij andere. Dat heeft voor een groot deel te maken met risico’s. Iedereen zal begrijpen dat veilig werken op hoogte belangrijk is. En dat je hier moeite in moet steken. Daarom geven wij deze 4 tips voor veilig werken op hoogte.

Werken op hoogte

Scroll om verder te lezen

Volg direct een hoogwerker cursus!

Werk alleen met een VCA certificaat

Ook veilig werken op hoogte begint met een VCA certificaat. Wanneer jij jouw VCA certificaat hebt, beschik je over goede kennis op het gebied van veiligheid in het algemeen. Deze kennis komt ook van pas bij werken op hoogte. Je zult situaties beter kunnen inschatten en weten wat wel en niet kan.

Behaal je veilig werken op hoogte certificaat

VCA alleen is bij werken op hoogte niet genoeg. Zorg er daarom voor dat je ook je veilig werken op hoogte certificaat behaalt. In deze cursus leer je specifiek over veiligheid op het gebied van werken op hoogte. Met deze kennis op zak zul je echt veilig op hoogte kunnen werken en weten wat de do’s en don’ts zijn.

Controleer altijd de omgeving en middelen waarmee je werkt

Je kunt over nog zoveel kennis en ervaring beschikken; bij veilig werken op hoogte ben je ook van andere dingen afhankelijk. Van je materiaal bijvoorbeeld. Of van de locatie waar je werkt. Zorg ervoor dat je elke keer wanneer je op hoogte gaat werken alles goed controleert en inspecteert. Zorg ervoor dat je zeker weet alles klopt, dat er nergens defecten zijn en dat je veilig aan de slag kunt.

Draag valbeveiliging

Ondanks alle kennis en voorzorgsmaatregelen kan een ongeluk toch gebeuren. Je kunt ervoor zorgen dat dit geen grote gevolgen heeft. Hoe? Door het dragen van valbeveiliging. Valbeveiliging zorgt ervoor dat, als je toch een val maakt, je niet naar beneden kunt vallen. Met valbeveiliging ben je namelijk veilig gezekerd aan het platform waarop je werkt.

Gerelateerde producten

Valbeveiliging

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?