Dit is de reden om het certificaat NEN 3140 keurmeester te behalen

Elektrisch gereedschap moet veilig zijn. We hoeven niet uit te leggen waarom. Om die veiligheid te garanderen moet het gereedschap gekeurd worden. Niet eenmalig, maar periodiek. Dit mag alleen gedaan worden door iemand die hiervoor is opgeleid en bevoegd is: de NEN 3140 keurmeester. Om die reden behaal je dan ook je NEN 3140 keurmeester certificaat: je mag dan officieel elektrisch gereedschap keuren.

nen3140 keurmeester

Scroll om verder te lezen >>

NEN 3140 keurmeester cursus volgen?

Wat kun je met het NEN 3140 keurmeester certificaat?

Met het behalen van het NEN 3140 keurmeester certificaat word je erkend NEN 3140 Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen. Dit betekent dat je de gebruikte elektrische gereedschappen op de werkvloer mag keuren. Alleen wanneer je over dit certificaat beschikt, is een keuring geldig.

 

Een geldige keuring is wettelijk verplicht. Een belangrijke reden om het certificaat NEN 3140 keurmeester te behalen is dat het bedrijf hiermee een keurmeester in huis heeft. Zo niet dan moet er eentje extern worden ingeschakeld. Dat is natuurlijk heel goed mogelijk, maar kost wel geld. Zelf een medewerker opleiden tot NEN 3140 keurmeester heeft diverse voordelen. Je kunt sneller handelen en je bespaart kosten.

Wie kan dit certificaat behalen?

De opleiding NEN 3140 keurmeester kan bij ARBO centrum gevolgd worden door iedereen met minimaal een NEN 3140 VOP certificaat.

Voor het volgen van deze cursus is namelijk enige technische kennis vereist. Beschik je nog niet over dit certificaat? Dan kun je dit eerst op dezelfde dag behalen.

 

Tijdens de opleiding NEN 3140 keurmeester leer je alles wat je moet weten over het keuren van elektrisch gereedschap. Dit met het oog op de NEN 3140, Arbowet en VCA. Wanneer je slaagt voor de cursus, ontvang je het officiële certificaat als bewijs van bekwaamheid. De geldigheidsduur van dit certificaat is vijf jaar. Dit betekent dat, wanneer je NEN 3140 keurmeester bent, je elke vijf jaar opnieuw een cursus moet volgen om de geldigheid van je certificaat te verlengen (telkens weer met de duur van vijf jaar).

Kiezen voor ARBO centrum

Kiezen voor ARBO centrum betekent kiezen voor kwaliteit. Onze cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.