Een vooropleiding nodig voor de NEN 3140 cursus? Wij vertellen je meer

Door een NEN 3140 cursus te volgen kun je jouw NEN 3140 certificaat behalen. Met dit certificaat mag je (onder begeleiding) werkzaamheden uitvoeren aan elektrotechnische installaties en handgereedschappen onder laagspanning. In veel bedrijven is het wenselijk of zelfs noodzakelijk dat één of meerdere medewerkers een NEN 3140 certificaat hebben. Bijvoorbeeld om apparaten goed te kunnen inspecteren, te onderhouden of reparaties uit te voeren. Heb jij interesse in een NEN 3140 cursus? Dat is mooi. Maar kun je hier zomaar aan beginnen of heb je een vooropleiding nodig? Wij vertellen je meer.

Soms heb je een vooropleiding nodig voor de NEN 3140 cursus en soms niet

Soms heb je een vooropleiding nodig voor de NEN 3140 cursus en soms niet. Dat is een lekker onduidelijk antwoord. Maar natuurlijk vertellen wij je meer. Het is namelijk best eenvoudig. Je hebt twee soorten NEN 3140 cursussen: NEN 3140 VOP en NEN 3140 VP. VOP staat voor “Voldoende Onderricht Persoon” en VP staat voor “Vakbekwaam Persoon”. Eenvoudig gezegd: de NEN 3140 VOP cursus is de basiscursus en de NEN 3140 VP cursus is de meer geavanceerde cursus.

 

Daarin schuilt direct het antwoord op de vraag of je een vooropleiding nodig hebt of niet. Voor de NEN 3140 VOP cursus heb je géén vooropleiding nodig. Voor de NEN 3140 VP cursus heb je wél een relevante technische vooropleiding nodig.

Inschrijven voor de NEN 3140 VOP cursus kan dus direct

Wil jij je inschrijven voor de NEN 3140 VOP cursus om zo je NEN 3140 VOP certificaat te behalen, dan kan dit direct. Er worden geen eisen op het gebied van vooropleiding gesteld. Deze cursus is er namelijk juist op gericht om je de noodzakelijke basis voor het werken aan apparatuur onder laagspanning bij te brengen. Schrijf je daarom direct in bij interesse. Wij hebben altijd een vestiging bij jou in de buurt. Onze cursisten behalen een slagingspercentage van meer dan 95% en beoordelen onze cursus met een 9.

Geen vooropleiding en toch NEN 3140 VP halen?

Met een NEN 3140 VOP certificaat mag je werken onder begeleiding van een collega met het VP certificaat. Maar wat nu als jij het liefst zelfstandig zou willen werken, maar geen technische vooropleiding hebt? Dat is geen probleem. De NEN 3140 VOP opleiding geldt ook als vooropleiding voor NEN 3140 VP. Je kunt dus na het behalen van je VOP certificaat inschrijven voor de NEN 3140 VP cursus.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.