Deze pleisterdispensers gebruik je in de horeca
Natuurlijk loop je ook in de horeca het risico op een wond. Sterker nog: voor koks, barpersoneel en mensen in de bediening is dit risico zelfs vrij hoog. In de horeca dient extra aandacht te worden besteed aan hygiëne. Immers: wondjes en voedsel gaan niet lekker samen. Heb je een wond, dan dien je direct een pleister te plakken. Maar ook dit gaat niet zomaar. De HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) schrijft voor dat je gebruik dient te maken van speciale horecapleisters. Dit zijn speciale, felgekleurde blauwe pleisters die duidelijk zichtbaar zijn wanneer ze in voedsel terecht komen. Zo voorkom je dat ze hier onbedoeld in achterblijven. Maar welke pleisterdispensers gebruik je in de horeca?
Scroll om verder te lezen >>
Veiligheidsadvies nodig?
Welke pleisterdispensers gebruik je in de horeca
In de horeca gebruik je de juiste pleisterdispensers. Horecapleisters zijn gemakkelijk van andere (normale) pleisters te onderscheiden dankzij hun kleur. Maar wanneer je deze pleisters bewaart in ongeschikte dispensers, kun je niet altijd direct zien dat je met horecapleisters te maken hebt. En het is wel zo fijn wanneer je dit wél direct ziet. Op die manier grijp je namelijk nooit mis.
Veel pleisterdispensers zijn universeel. Dat wil zeggen dat er navulverpakkingen van veel verschillende soorten pleisters in passen. Kies je voor een universele pleisterdispenser in de horeca, zorg er dan in elk geval voor dat de pleisters zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld via een transparant gedeelte, of een klein gedeelte van de pleister dat uit de dispenser steekt. Je ziet dan namelijk direct de blauwe kleur van de horecapleisters en weet dat je de juiste pleister te pakken hebt. Het zou onnodig zijn als je eerst moet zoeken naar de juiste pleister.
Kies altijd voor een dispenser die je op kunt hangen
Kies in de horeca altijd voor pleisterdispensers die je op kunt hangen. Zo hangen de horecapleisters altijd in het zicht en zijn ze snel te pakken. Onder andere een speciale HACCP pleisterdispenser van Salvequick is uitermate geschikt. Deze kun je aanschaffen in de webshop van ARBO centrum. De dispenser is voorzien van een voorraad horecapleisters en wanneer deze verbruikt zijn, kun je uiteraard ook nieuwe navullingen plaatsen. Ook kun je de pleisters met één hand eruit halen en dat kan bij bepaalde verwondingen cruciaal zijn.
Waarom eigenlijk blauwe pleisters?
Je weet dus niet welke pleisterdispensers je in de horeca gebruikt. Maar misschien vraag jij je nog af: waarom zijn alle horecapleisters blauw? Daar is een zeer eenvoudige verklaring voor. Blauw is de kleur die van nature het minst voorkomt in voeding. De kans dat een blauwe pleister dus goed contrasteert met het voedsel (en zo duidelijk zichtbaar is), is dus zeer hoog.
Gerelateerde producten
Meer nieuws lezen?
Risico Inventarisatie en Evaluatie: dit is waarom het verplicht is
Risico Inventarisatie en Evaluatie: dit is waarom het verplicht is Elk bedrijf met medewerkers in dienst is verplicht om een RI&E te hebben: een Risico
Nog geen BHV plan? Dit is wat je moet doen
Nog geen BHV plan? Dit is wat je moet doen Heb je nog geen BHV plan? Een goed BHV plan mag niet op de werkvloer
Je hebt een ontruimingsplan: dit is hoe het werkt
Je hebt een ontruimingsplan: dit is hoe het werkt Een goed ontruimingsplan hebben is van groot belang. Breekt er brand uit of vindt er een