De voordelen van een starre verreiker

Wanneer je een verreiker nodig hebt, heb je de keuze uit twee verschillende soorten: starre verreikers en roterende verreikers. In deze blog gaan wij het hebben over de starre verreiker. Wat is dit type ook alweer, en wat zijn de voordelen van een starre verreiker? Je leest het hier.

Verreiker buiten

Wat is een starre verreiker ook alweer?

Een starre verreiker is een verreiker die, in tegenstelling tot een roterende verreiker, niet kan draaien. De telescooparm van een starre verreiker kan alleen naar boven en naar beneden en naar voren en naar achteren bewegen. Je zou dit kunnen zien als een nadeel omdat dit de verreiker minder mobiel maakt dan een roterende verreiker, maar het heeft ook voordelen.

Vaak een groter bereik

Starre verreikers hebben vaak een groter bereik dan roterende verreikers. Dat wil zeggen: een grotere hoogte die zij kunnen bereiken. Omdat zij niet roteren, hoeft de last niet in alle richtingen ten opzichte van het voertuig stabiel te kunnen blijven. Moet je dus op grote hoogte kunnen werken, dan is een starre verreiker vaak de beste optie. 

Kan hogere lasten aan en is zeer stabiel

Omdat deze verreiker niet roteert, betekent het dat hij de hele lengte van het voertuig kan gebruiken als tegengewicht en ter stabilisatie. Het gevolg hiervan is dat een starre verreiker in de regel hogere lasten aan kan dan een roterende verreiker. Daarbij blijft de starre verreiker onder alle omstandigheden zeer stabiel. Zeker wanneer de uitschuifbare stabilisatoren worden gebruikt.

Eenvoudige bediening en minder risico

Een starre verreiker is eenvoudiger te bedienen dan een roterende verreiker. Simpelweg vanwege het feit dat er minder richtingen zijn om rekening mee te houden. Dit betekent ook dat er iets minder risico is op schade en ongevallen. Je hoeft namelijk niet met de omgeving rondom de gehele verreiker rekening te houden.

Wil jij een starre verreiker kunnen bedienen?

Hoe eenvoudig een starre verreiker ook te bedienen is: je mag dit alleen doen wanneer je in het bezit bent van een geldig verreiker certificaat. Wil je dit certificaat behalen? Schrijf je dan in voor een verreiker cursus van ARBO centrum. Wij hebben locaties door heel het land en onze cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9. Bovendien slaagt meer dan 95% van hen direct voor het examen.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.