3 voordelen van het laten maken van een RI&E

Als bedrijf met medewerkers ben je verplicht om een RI&E te hebben: een risico-inventarisatie en evaluatie. Deze kun je zelf maken. Je kunt ook een externe partij hiervoor inschakelen. Heeft dat zin? Dit zijn drie voordelen van het laten maken van een RI&E.

RI&E laten maken

Scroll om verder te lezen

Een RI&E laten maken? Dat kan!

Je kunt vertrouwen op expertise

Een RI&E maken is niet eenvoudig. Er zijn een hoop regels waar je aan moet voldoen en een hoop zaken waar je aan moet denken. Het is belangrijk dat jouw RI&E kwalitatief en volledig is. Besteed je het maken van een RI&E uit aan een externe specialist, dan kun je vertrouwen op expertise. Je hebt met de juiste partij de zekerheid dat er een RI&E ontstaat die volledig is. Een RI&E waar medewerkers op kunnen vertrouwen en die zorgt voor goede veiligheid in het bedrijf.

Je weet zeker dat je RI&E aan alle eisen voldoet

We schreven het al in de vorige alinea: een RI&E moet aan flink wat eisen voldoen. Er moeten verplichte onderdelen in worden opgenomen en deze moeten op een juiste manier worden behandeld en verwerkt. Hoe weet je zeker dat dit gebeurt? Je kunt als je zelf een RI&E opstelt gebruik maken van voorbeelden. Zelfs dan weet je natuurlijk niet zeker of je alles wel juist hebt gedaan. Het inschakelen van een externe expert brengt je gemoedsrust en zekerheid. Je weet zeker dat je RI&E aan alle eisen voldoet.

Je bespaart tijd

Omdat een RI&E een vrij groot document is gaat er behoorlijk wat tijd in zitten om deze te maken. Daarom maak je voor jezelf een afweging: heb ik die tijd? Of is die tijd het mij waard? Door een RI&E te laten maken door een gespecialiseerde partij bespaar je tijd. Je bent geen medewerkers kwijt aan het maken van de RI&E en kunt de volledige organisatie dus blijven inzetten op hun belangrijkste taken.

Schakel ARBO centrum in voor het laten maken van jouw RI&E

Heb jij interesse om jouw RI&E te laten verzorgen door een specialist? Schakel dan ARBO centrum in. Wij hebben de specialisten die voor jou de perfecte RI&E kunnen maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?