Verreikers zijn er in diverse soorten. Het belangrijkste onderscheid dat je kunt maken is tussen een starre en een roterende verreiker. Een roterende verreiker kan 360 graden draaien. Een starre verreiker niet. Bij een starre verreiker kan de telescooparm alleen worden uitgeschoven en worden versteld in hoogte. Deze kan niet draaien. Heeft een starre verreiker dan nog wel voordelen? Zeker. Dit zijn 3 voordelen van de starre verreiker.
Scroll om verder te lezen
Een starre verreiker is perfect geschikt voor het werken met zware lasten. De arm van de verreiker is zo gemonteerd dat deze altijd maximale steun en stabiliteit heeft. Ook wanneer de arm maximaal wordt uitgeschoven blijft de verreiker zelf stabiel staan. Met een roterende verreiker is dit soms lastiger. Niet in elke positie van de arm heeft deze evenveel steun.
Omdat een starre verreiker zijn arm maar in één richting kan bewegen is dit veiliger voor de omgeving. Je weet precies welke kant de arm uitgaat. Een andere richting is niet mogelijk. Een roterende verreiker kan draaien. Dit is handig maar vormt ook meer risico voor de omgeving. Een moment van onoplettendheid tijdens het draaien kan dan ernstige gevolgen hebben.
In veel gevallen kun je met een starre verreiker eenvoudiger in compacte ruimtes werken dan met een roterende verreiker. Moeten er op meerdere plekken spullen worden verplaatst, dan is een roterende verreiker vaak handiger. Gaat het om het verplaatsen in een vaste richting, dan wint de starre verreiker meestal. Een roterende verreiker heeft extra stabilisatie nodig. Deze stabilisatoren (“stempels”) nemen extra ruimte in beslag. Bij een starre verreiker zijn deze niet nodig. Bovendien is een starre verreiker van zichzelf vaak al compacter.
Een verreiker mag je alleen besturen met een verreiker certificaat. Wil jij dit certificaat behalen? Schrijf je dan in voor een starre verreiker cursus van ARBO centrum.
Een heftruck groepstraining: dit zijn de voordelen Je heftruckcertificaat kun je op verschillende manieren behalen. Door het volgen van een individuele cursus. Maar ook door
Met een heftruckcertificaat op een reachtruck werken? Dit is waarom het niet mag Met je heftruckcertificaat op zak, mag je een heftruck besturen. Dat mag
Inschrijven voor een heftruck cursus? Dit zijn de opties Wil jij je inschrijven voor een heftruck cursus? Eenieder die een heftruck wilt besturen moet verplicht
Hoofdkantoor
Galvanistraat 14-1
6716 AE Ede
info@ARBOcentrum.nl
+31 (0) 88 123 0 888
KVK: 6292 5202
BTW: NL 855 017 193 B01
IBAN: NL 95 INGB 000 680 5479
Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.