3 voordelen van de starre verreiker

Verreikers zijn er in diverse soorten. Het belangrijkste onderscheid dat je kunt maken is tussen een starre en een roterende verreiker. Een roterende verreiker kan 360 graden draaien. Een starre verreiker niet. Bij een starre verreiker kan de telescooparm alleen worden uitgeschoven en worden versteld in hoogte. Deze kan niet draaien. Heeft een starre verreiker dan nog wel voordelen? Zeker. Dit zijn 3 voordelen van de starre verreiker.

Verreiker cursus

Scroll om verder te lezen

Verreiker cursus op locatie volgen?

Perfect geschikt voor zware lasten

Een starre verreiker is perfect geschikt voor het werken met zware lasten. De arm van de verreiker is zo gemonteerd dat deze altijd maximale steun en stabiliteit heeft. Ook wanneer de arm maximaal wordt uitgeschoven blijft de verreiker zelf stabiel staan. Met een roterende verreiker is dit soms lastiger. Niet in elke positie van de arm heeft deze evenveel steun.

Minder risico voor de omgeving

Omdat een starre verreiker zijn arm maar in één richting kan bewegen is dit veiliger voor de omgeving. Je weet precies welke kant de arm uitgaat. Een andere richting is niet mogelijk. Een roterende verreiker kan draaien. Dit is handig maar vormt ook meer risico voor de omgeving. Een moment van onoplettendheid tijdens het draaien kan dan ernstige gevolgen hebben.

Geschikt voor werken in compacte ruimtes

In veel gevallen kun je met een starre verreiker eenvoudiger in compacte ruimtes werken dan met een roterende verreiker. Moeten er op meerdere plekken spullen worden verplaatst, dan is een roterende verreiker vaak handiger. Gaat het om het verplaatsen in een vaste richting, dan wint de starre verreiker meestal. Een roterende verreiker heeft extra stabilisatie nodig. Deze stabilisatoren (“stempels”) nemen extra ruimte in beslag. Bij een starre verreiker zijn deze niet nodig. Bovendien is een starre verreiker van zichzelf vaak al compacter.

Wil jij een verreiker kunnen besturen?

Een verreiker mag je alleen besturen met een verreiker certificaat. Wil jij dit certificaat behalen? Schrijf je dan in voor een starre verreiker cursus van ARBO centrum.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.