3 redenen om het certificaat chauffeur autolaadkraan te behalen

Als chauffeur van een autolaadkraan voer je een belangrijke taak uit. Je werkt soms in een gevaarlijke omgeving, je werkt met een zwaar en krachtig voertuig en je verplaatst voertuigen die vaak ook een behoorlijke waarde hebben. Kortom: dit wil je goed kunnen doen. Lees deze drie redenen om het certificaat chauffeur autolaadkraan te behalen.

auto laad kraanchauffeur

Scroll om verder te lezen

Volg direct een cursus veilig werken met een autolaadkraan!

Je bent wettelijk verplicht om aan te tonen dat je capabel bent

Een autolaadkraan is een bedrijfsvoertuig. De wet bepaalt dat je voor het besturen van een bedrijfsvoertuig aan moet kunnen tonen dat je capabel bent. Ben je dit niet of kun je dit niet aantonen, dan kan dit gevolgen hebben wanneer je betrokken raakt bij bijvoorbeeld een ongeval of wanneer je schade maakt. In zo’n situatie wil je natuurlijk niet belanden. Zorg er daarom voor dat je goed bent opgeleid en dat je dit kunt aantonen.

Je ontvangt een officieel certificaat

Wanneer jij de cursus chauffeur autolaadkraan volgt en slaagt voor het examen ontvang je een officieel certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je capabel bent. Het certificaat is de meest gebruikte en overal geaccepteerde manier om dit aan te kunnen tonen. Het voorkomt een hoop gedoe. Wanneer je betrokken raakt bij een ongeval of wanneer er zich een calamiteit voor heeft gedaan zal er altijd worden onderzocht of betrokkenen capabel waren en genoeg kennis hadden van veiligheid. Als jij je certificaat kunt tonen, heb je dit bewezen.

Je wordt een betere chauffeur in meerdere opzichten

Wanneer je de cursus chauffeur autolaadkraan volgt krijg je les van ervaren docenten met zeer veel kennis van de theorie en ervaring in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat je in meerdere opzichten een betere chauffeur wordt. Er wordt namelijk aandacht besteed aan veel verschillende facetten die komen kijken bij het goed en veilig uitvoeren van je werk. Van het rijden met de wagen, tot oog voor je omgeving en het veilig laden en lossen van de auto’s die je vervoert.

Kies voor ARBO centrum

Wil jij jouw certificaat veilig werken met een autolaadkraan behalen? Kies dan voor ARBO centrum. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. Wij hebben cursuslocaties door heel het land. Je kunt je dus altijd inschrijven voor een locatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?