3 redenen om een toolbox meeting te houden

In veel sectoren en bedrijven is het verplicht om toolbox meetings te houden. Meestal eens per kwartaal, maar in sommige bedrijven zijn zelfs maandelijkse toolboxen verplicht. Deze meetings zijn belangrijk en nuttig. Waarom? Lees maar verder. Dit zijn 3 redenen om een toolbox meeting te houden.

Scroll om verder te lezen >>

Wil je ook een toolbox meeting aanvragen?

Iedereen ontvangt dezelfde belangrijke werkinstructies

Vaak worden toolbox meetings gekoppeld aan een bepaald project of bepaalde werkzaamheden. Dat is handig. De meeting biedt namelijk de mogelijkheid om iedereen die bij het project of de werkzaamheden betrokken is op één plek te hebben. Dit betekent dat iedereen dezelfde belangrijke werkinstructies kan ontvangen. Het hoeven natuurlijk niet per se werkinstructies te zijn. Waar het vooral om gaat is dat er belangrijke en nuttige informatie wordt gedeeld. Informatie die het werk veiliger maakt.

De mogelijkheid voor specialisten om kennis te delen

Toolbox meetings zijn de perfecte momenten om kennis te delen. Buiten deze meetings om komt het er vaak niet van. Medewerkers van verschillende afdelingen, met verschillende functies en uiteenlopende specialisaties kunnen een toolbox meeting houden. Op deze manier zorg je ervoor dat kennis die in het bedrijf aanwezig is op zo veel mogelijk plekken wordt verspreid.

De kennis van de organisatie vergroten door een externe spreker in te schakelen

Je kunt een toolbox meeting ook gebruiken om de kennis van de gehele organisatie te vergroten. Hoe? Bijvoorbeeld door een externe spreker in te schakelen. Kies voor iemand van buitenaf die relevante kennis met zich meebrengt. Door deze persoon een toolbox te laten houden, leren alle aanwezigheden nieuwe kennis. Dit komt de veiligheid in het bedrijf ten goede.

Wij kunnen jouw toolbox meeting houden

De specialisten van ARBO centrum zijn beschikbaar voor het houden van een toolbox meeting. Zij zullen zorgen voor de perfecte voorbereiding, een boeiende en leerzame toolbox en optimale nazorg. Wij weten alles op het gebied van Arbo-veiligheid. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Veiligheidshesje

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?