AED in de buurt aanvragen

Een AED in de buurt aanvragen, is een zeer verstandige beslissing. Een AED kan je leven redden. Vandaar dat er in Nederland al ruim 25.000 exemplaren gebruikt worden op openbare plekken. Waar hangt er een bij jou een in de buurt? Als bij een hartstilstand binnen zes minuten gereanimeerd wordt, vergroot dat de kans op overleven aanzienlijk. Met een Automatische Externe Defibrillator bij jou in de buurt kan ook jouw leven worden gered.

Hoe kun je een AED in de buurt aanvragen?

Een AED in de buurt aanvragen, begint meestal met een inventarisatie of buurtgenoten daar interesse in hebben. Velen hebben inmiddels de handen ineen geslagen om een AED aan te schaffen voor algemeen gebruik. Via buurt-apps of crowdfunding sites wordt het geld ervoor bijeengebracht. Het handigst is om een AED aan te schaffen waar ook een onderhoudscontract bij zit. Je wilt natuurlijk niet meemaken dat je een AED moet gebruiken en deze niet meer opgeladen blijkt te zijn of dat de elektroden het niet meer doen. Elke AED heeft onderhoud nodig.

 

Woon je in een kinderrijke buurt en ga je een AED in de buurt aanvragen? Selecteer dan uit het aanbod AED’s die apparaten die ook geschikt zijn voor mensen met een gewicht dat lager is dan 25 kg. Zo kan een AED ook voor veel kinderen gebruikt worden. Vergeet niet om te informeren of bij de installatie een instructie wordt gegeven voor de mensen in de buurt. Elke AED is voorzien van geschreven en/of gesproken instructies, maar werken met een AED gaat nog effectiever wanneer je al wat meer kennis hebt.


Een AED goed gebruiken vereist niet dat je ervaring ermee hebt of er in geschoold bent. De instructies worden in de meeste gevallen door de AED zelf hoorbaar gegeven. Dat wil niet zeggen dat een instructie of cursus om te leren om te gaan met de AED overbodig is. Iemand moeten reanimeren is al spannend genoeg. Met een cursus van ARBO centrum weet je precies wat je kunt verwachten en moet doen. Zo vergroot je de kans op een succesvolle reanimatie met een AED.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou