Veiligheidsadvies

Het uitvoeren voor organisaties van RI&E inclusief plan van aanpak, vluchtplannen, noodontruimingen, toolboxmeetings en oefeningen. Daarnaast de bedrijven adviseren op veiligheid m.b.v. een quick scan.

Informatie aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

RI&E

Heb jij een organisatie met personeel? Dan is een RI&E verplicht. ARBO centrum beschikt over alle benodigde kennis en ervaring om voor elke organisatie de risico’s in kaart te brengen en te ondersteunen bij het opstellen van een plan van aanpak.

Toolboxmeeting

Wij weten in elke branche en elke situatie wat de aandachtspunten zijn voor een toolboxmeeting. Wij verlenen advies en kunnen helpen bij het samenstellen van de inhoud van de meeting. Natuurlijk kunnen wij ook deze meeting compleet verzorgen.

BHV plan

Het BHV plan dient tot het vergroten van de veiligheid binnen de organisatie. Het is een handboek bij calamiteiten dat ervoor zorgt dat iedereen weet wat er moet gebeuren, en wie waar verantwoordelijk voor is.

Bedrijfsnoodplan

wanneer er sprake is van een calamiteit, wil je dat jouw personeel weet wat zij te doen staat. Omdat dit allemaal losse onderdelen zijn en omdat er bij een ernstige calamiteit zeer veel dingen tegelijk spelen, is er behoefte aan een overkoepelend plan: een bedrijfsnoodplan.

Ontruimingsplan

Wanneer er sprake is van een calamiteit in het pand, is het van groot belang dat aanwezigen zo snel mogelijk het pand kunnen verlaten en zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Wij kunnen je voorzien van advies bij het opstellen van een plan dat aan alle eisen voldoet.

Ontruimingsoefening

Het regelmatig houden van ontruimingsoefeningen helpt bij het waarborgen van veiligheid binnen de organisatie. Wij begeleiden jullie organisatie in een ontruimingsoefening. Hierdoor is iedereen goed voorbereid.

Snel contact over veiligheidsadvies?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Advies

ARBO centrum is specialist op het gebied van Arboveiligheid. Al vele jaren verzorgen wij talloze opleidingen voor medewerkers die te maken krijgen met Arbowetgeving, en die hieraan moeten voldoen. Bijvoorbeeld door bepaalde certificaten te behalen. Dankzij onze jarenlange ervaring kun je niet alleen bij ons terecht voor cursussen: wij zijn er ook voor advies. Wij staan organisaties bij met gedegen veiligheidsadvies op belangrijke onderdelen van Arbowetgeving en bedrijfsveiligheid.

 

ARBO centrum staat voor advies op maat. Wij denken met organisaties mee en zijn niet slechts een partner op afstand. Van advies tot plan tot executie: er is veel mogelijk. Onze experts kennen alle wet- en regelgeving en kunnen bedrijven helpen met het schrijven van plannen of het verzorgen van officiële, wettelijk verplichte documenten. Daarnaast kunnen wij helpen om noodzakelijke kennis over te dragen en te verspreiden binnen de organisatie. Middels voorlichting of cursussen, of door situaties te simuleren en te evalueren.

 

Op deze pagina kun je lezen over de diverse vormen van veiligheidsadvies die ARBO centrum kan verlenen. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van meer informatie, of verzorgen een vrijblijvende offerte voor een adviestraject op maat.

RI&E

RI&E

De RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) is een verplicht document voor alle organisaties met personeel in dienst. De RI&E brengt risico’s binnen het bedrijf in kaart en beschrijft wat er wordt gedaan om deze risico’s te voorkomen of beperken. De RI&E is een omvangrijk en “levend” document dat continu wordt bijgewerkt en dat tevens een logboek bevat waarin meldingen worden gemaakt.

 

ARBO centrum weet waar een goede RI&E aan moet voldoen. Onze specialisten beschikken over alle noodzakelijke kennis en kunnen deze kennis toepassen op een manier die relevant is voor jouw organisatie. Samen zorgen wij ervoor dat er een complete, op het bedrijf toegespitste RI&E ontstaat.

VCA checklist

Toolboxmeeting

Het houden van toolbox meetings is verplicht. Hoeveel toolbox meetings er jaarlijks verplicht zijn, hangt af van de grootte van het bedrijf. Deze meetings, die een specifiek onderwerp behandelen, zijn een belangrijk instrument om de veiligheid te vergroten.

 

Een toolbox meeting kan geheel intern worden gehouden. Maar hoe zorg je nu voor een goede meeting? Een toolbox heeft alleen zin als deze ook echt waardevolle informatie bevat en medewerkers hier iets van opsteken.

 

De specialisten van ARBO centrum worden doorlopend ingeschakeld voor het verzorgen van toolbox meetings. Je kunt als bedrijf namelijk externe specialisten inhuren. Wij zijn hiervoor beschikbaar, maar kunnen je op meerdere manieren helpen. Wij kunnen je namelijk ook van advies voorzien voor je toolbox meetings. Aan welke eisen voldoet een goede toolbox? Hoe organiseer je deze? Hoe zorg je ervoor dat de informatie blijft hangen? En welke onderwerpen kies je? ARBO centrum staat voor je klaar om je te adviseren of om toolbox meetings te organiseren.

Snel contact over veiligheidsadvies?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

BHV plan

Elke organisatie met medewerkers in dienst, is verplicht om minimaal één medewerker op te leiden tot BHV’er. De verplichting tot het opleiden van BHV’ers betekent ook dat er verplicht een BHV plan aanwezig moet zijn. Het BHV plan is de ruggengraat van de BHV-organisatie en van onschatbare waarde. Wanneer er een ongeval gebeurt of calamiteit plaatsvindt, is het van cruciaal belang dat BHV’ers snel en adequaat kunnen handelen. Het BHV plan biedt houvast.

 

Waar moet een goed BHV plan aan voldoen? Onze specialisten weten dit als geen ander. Samen kijken wij naar de specifieke aard en aandachtspunten van de organisatie. Een BHV plan is alleen optimaal wanneer dit 100% is afgestemd op de eigen organisatie. Het plan beschrijft de BHV’ers, wat te doen bij calamiteiten en wie welke taak heeft. Het is belangrijk dat iedereen in de organisatie goed op de hoogte is van het BHV plan. Met ons advies ontstaat er niet alleen een goed BHV plan; wij zorgen er ook voor dat dit echt gaat leven in het bedrijf.

Bedrijfsnoodplan

Is er naast een BHV plan ook behoefte aan een bedrijfsnoodplan? Dat is er zeker. Dit zijn namelijk daadwerkelijk twee verschillende documenten. Een bedrijfsnoodplan is een overkoepelend document in het geval van een calamiteit. Het BHV plan richt zich volledig op de bedrijfshulpverlening, maar tijdens en vooral na een calamiteit krijg je met nog veel meer aspecten te maken.

 

Een grote calamiteit kan ernstige en vergaande gevolgen hebben. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? Het bedrijfsnoodplan voorziet hierin. Het beschrijft hoe er gehandeld wordt tijdens en na een calamiteit. De nadruk ligt daarbij op een zo goed mogelijke continuering van de bedrijfsactiviteiten en zorg voor de medewerkers, maar ook op alternatieve scenario’s waarin dit niet (goed) mogelijk blijft. Dankzij het bedrijfsnoodplan is er houvast in moeilijke tijden en weet iedereen precies waar welke verantwoordelijkheden liggen. Onze ervaren deskundigen helpen je graag bij het schrijven van een goed noodplan.

Ontruimingsplan

Een goed ontruimingsplan is verplicht. Dit plan dient aan enkele belangrijke eisen te voldoen. Het ontruimingsplan treedt in werking bij een calamiteit of evacuatie. Daarom is het belangrijk dat het plan duidelijk en actueel is, goede instructies geeft, en zorgt voor een goede, snelle ontruiming. Maar wat staat er precies in zo’n plan? Wij kunnen het je vertellen. Samen nemen wij de organisatie onder de loep en voorzien wij je van advies om ervoor te zorgen dat er geen noodzakelijke onderdelen worden overgeslagen. Met onze hulp ontstaat er een perfect ontruimingsplan dat de basis legt voor een veilige en soepele ontruiming tijdens een calamiteit.

Ontruimingsoefening

Bedrijven dienen jaarlijks een ontruimingsoefening uit te voeren. Bedrijven met een specifiek risicoprofiel wellicht nog vaker. Neem een ontruimingsoefening serieus en zie dit als een kans: een kans om echt te testen of alles in geval van een daadwerkelijke calamiteit goed verloopt. Dan is het wel belangrijk dat de ontruimingsoefening waarheidsgetrouw is. HIervoor kun je ARBO centrum inschakelen. Wij kunnen je helpen met het bedenken, plannen, uitvoeren en evalueren van een ontruimingsoefening. Onze specialisten zorgen voor een ontruimingsoefening die de realiteit perfect nabootst, zodat alle aspecten van een ontruiming getest worden. Daarna volgt een nabespreking en geven wij advies over eventuele verbeteringen.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Een RI&E is aldus een allesomvattend document op het gebied van bedrijfsrisico’s en bijbehorende preventie. Bij het samenstellen van een RI&E is het van cruciaal belang om zo grondig mogelijk te werk te gaan. Alle facetten van de organisatie en diens werkzaamheden dienen systematisch te worden nagelopen.

Lees meer

Inhoud accordeon

Een toolboxmeeting is een kort werkoverleg waarbij veiligheid op de werkplaats centraal staat. Een werkplaats is onderhevig aan veranderingen. Dit betekent dat er elke dag potentiële risico’s bij kunnen komen.

Lees meer

Inhoud accordeon

Op de werkvloer of in een publieke ruimte kan er weleens iets misgaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand of bommelding. In dit soort gevallen moet de ruimte zo snel mogelijk worden ontruimd. Dit moet gebeuren op een zo efficiënte en veilig mogelijke manier. Een goede coördinatie kan in dit soort situaties werkelijk levens redden. Daarom wordt voor elk gebouw een ontruimingsplan opgesteld.

Lees meer

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Stadhouders Molenweg 70A
7317 AW Apeldoorn
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Capelle (Rotterdam)
Capelle (Rotterdam)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Venlo
VenloMeer informatie
Lees verder
Columbusweg 49
5928LA Venlo
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
10091
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2400
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
21
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
141976
cursisten

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.