VCA e-learning

Wil jij goed voorbereid jouw VCA cursus en/of examen ingaan? Begin dan vandaag nog met ons VCA e-learning programma! Deze flexibele en interactieve manier van leren zorgt ervoor dat jij op jouw eigen tempo alle kennis tot je kunt nemen die benodigd is om veilig te werken. Schrijf je nu via deze pagina in en ontvang direct toegang tot het VCA e-learning programma. Twijfel niet langer, investeer in jouw toekomst door te kiezen voor veiligheid met ARBO centrum!

VCA e-learning

Keuze uit VCA basis of VCA VOL

Het VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) diploma is in Nederland erkend en wordt steeds vaker gevraagd door werkgevers. Het behalen van dit diploma toont aan dat je beschikt over voldoende kennis en vaardigheden om veilig te werken en oog te hebben voor de gezondheid en het milieu.

Bij ARBO centrum zijn er verschillende mogelijkheden om het VCA diploma te behalen. Je hebt de keuze om deze cursus bij ons op locatie te volgen of onze instructeurs komen naar jouw eigen locatie voor een incompany training. Daarnaast bieden we ook de optie om via onze e-learning thuis alvast de benodigde kennis op te doen ter voorbereiding op het VCA examen.

Met het VCA e-learning programma leer je in je eigen tempo de basiskennis op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Je hebt de keuze uit VCA basis of VCA VOL. 

Wanneer je de online voorbereiding goed hebt afgesloten kun je een cursus en/of een examen inplannen (het examen is niet bij de prijs van de e-learning inbegrepen). Wanneer je voor het officiële examen slaagt, ontvang je binnen enkele dagen van ons je VCA diploma. Deze versturen wij in de vorm van een (digitaal) pasje, toe.

Vanaf het moment van aanschaffen is de e-learning 1 jaar te gebruiken. 

Bereid je goed voor met ons VCA e-learning programma

VCA VOL & VCA-B

Met ons VCA e-learning programma kun je in je eigen tempo de basiskennis leren die nodig is voor het behalen van het VCA diploma. De online cursus geeft jou alle informatie die je nodig hebt, waarbij je zelf kunt bepalen wanneer en waar je wilt studeren. Je hebt volledige flexibiliteit en vrijheid om te studeren op een moment dat voor jou het beste uitkomt.

Ons VCA e-learning programma is gebruiksvriendelijk en interactief. Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden, quizzen en video’s. De cursus is geheel afgestemd op de exameneisen, zodat je goed voorbereid bent op het officiële VCA examen.

VCA e-learning

65,- excl. btw
Heb je een vraag?

Vragen over een VCA cursus?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Direct van start met VCA e-learning

Het belangrijkste voordeel van het VCA e-learning programma is dat je je theorie kunt leren wanneer dit jou uitkomt. Bereid je voor op je examen op jouw eigen tempo.

Zodra je je voor het e-learning programma hebt ingeschreven ontvang je, per mail, een link waarmee je de e-learning kunt starten. Je bepaalt zelf hoe lang, waar en wanneer je de cursus doorloopt. Het programma bestaat alleen uit e-learning. Wanneer je de e-learning goed hebt doorlopen kun je via onze website zelf een VCA-examen inplannen om het VCA-certificaat te behalen.

Waarom een e-learning bij ARBO centrum volgen?

Hoe werkt ons VCA e-learning programma?

Om te beginnen maak je een account aan op onze website. Na het inloggen krijg je toegang tot het VCA e-learning programma. Door middel van overzichtelijke modules word je stap voor stap door de lesstof geleid. De informatie wordt op een begrijpelijke manier gepresenteerd, zodat je alle belangrijke onderwerpen kunt absorberen.

Naast tekstuele informatie bevat het e-learning programma ook visueel materiaal, zoals afbeeldingen en video’s. Op deze manier sluiten we beter aan bij verschillende leerstijlen en zorgen we ervoor dat de stof beter blijft hangen.

Tijdens het doorlopen van het e-learning programma kun je zelf beslissen hoeveel tijd je besteedt aan elke module. Heb je moeite met een bepaald onderwerp? Geen probleem! Je kunt altijd terug naar vorige lessen om nogmaals te oefenen voordat je verdergaat.

Een complete voorbereiding

Ons VCA e-learning programma bereidt jou niet alleen voor op het theoretische gedeelte, maar ook op de praktijk. Denk hierbij aan risico’s herkennen, veilige werkmethodes toepassen en weten hoe je moet handelen bij ongevallen.

Tijdens het programma krijg je regelmatig de kans om jouw kennis te testen aan de hand van quizzen en oefenvragen. Op deze manier kun je zien of je de stof goed begrijpt en waar je eventueel nog extra aandacht aan moet besteden.

Wanneer je het VCA e-learning programma succesvol hebt afgerond, ben je klaar voor het officiële examen. Je kunt dan een cursus en/of examen inplannen bij ARBO centrum (het examen is niet bij de prijs van de e-learning inbegrepen).

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Het verschil tussen VCA basis en VCA VOL zit vooral in de werkzaamheden en functie van de werknemer. VCA basis en VCA VOL zijn voor een groot gedeelte gelijk. Ze behandelen dezelfde stof op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Waar de B-VCA stopt, gaat VCA-VOL verder. Dit heeft te maken met de extra verantwoordelijkheden die komen kijken bij functies waarvoor VCA-VOL nodig is. VCA-VOL is er voor operationeel leidinggevenden. 

De geldigheid van het VCA diploma is momenteel 10 jaar. Wanneer deze bijna verloopt, kun je opnieuw examen doen. Slaag je wederom, dan ontvang je weer een VCA diploma met een geldigheid van 10 jaar.

Een los VCA examen kost €75,- ex btw.

Inhoud accordeon

Je kunt het VCA examen afleggen op officieel hiertoe goedgekeurde locaties. ARBO centrum is zo’n locatie. Dit betekent dat je bij ons examen kunt doen op een locatie bij jou in de buurt. Wij hebben namelijk meer dan 20 locaties  door heel Nederland! 

Een goed VCA oefenexamen is absoluut representatief voor het uiteindelijke examen. De oefenexamens die ARBO centrum je aanbiedt, komen qua niveau, vraagstelling, onderwerpen en tijdsduur volledig overeen met het VCA examen dat je af dient te leggen om je diploma te bemachtigen.

Je kunt hem hier gratis maken.

Wanneer je dyslexie hebt zijn er een aantal opties om het VCA examen op een andere manier af te leggen.

 

Lees hier meer

Inhoud accordeon

De inhoud van VCA cursus is specifiek afgestemd op de noodzakelijke kennis voor het examen. Er zijn verschillende VCA cursussen, te weten: VCA cursus basis, VCA cursus VOL en de VIL-VCU cursus.

De inhoud van elke VCA cursus bestaat in elk geval uit de volgende onderdelen:

  • Wetgeving
  • Ongevallen: oorzaken en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Meer lezen per cursus

Het VCA VOL examen bestaat uit meer vragen dan het VCA basis examen. Het VCA VOL examen kent 70 meerkeuzevragen, ten opzichte van 40 meerkeuzevragen voor het B-VCA examen. 

Het VOL VCA examen heeft 30 extra vragen vanwege de extra kennis die benodigd heeft om als operationeel leidinggevende te kunnen werken. Voor het maken van het VCA VOL examen krijg je dan ook meer tijd. Je krijgt voor het maken van het examen 75 minuten de tijd, in plaats van de 60 minuten bij het basis examen.

Wanneer je gezakt bent voor je VCA-examen is dat natuurlijk vervelend, maar niet onoverkomelijk. Je kunt je gewoon opnieuw inschrijven voor het examen. Doorgaans kun je op korte termijn opnieuw examen doen.

Om je slagingskans te verhogen, zou je kunnen overwegen om een VCA cursus te volgen. Bij ARBO centrum kun je een eendaagse VCA cursus volgen. Onder leiding van een ervaren docent behandel je dan alle stof die voor het VCA examen van belang is.

Meer lezen

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.