VCA certificaat

Haal het VCA certificaat dat past bij jouw functie

Een VCA certificaat is een must bij bedrijven die werkzaam zijn in een risicovolle branche, zoals bouwkunde, elektrotechniek of werktuigbouw. Met een VCA certificaat kan een werknemer of werkgever aantonen dat hij of zij veiligheid, gezondheid en milieu beheerst tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. VCA maakt het personeel bewust van het belang van veiligheid op de werkvloer.

Diverse soorten VCA certificaten

Er zijn verschillende gradaties VCA certificaten, waaronder het VCA basis of VCA VOL certificaat. Ben jij werkzaam bij een bedrijf met risicovolle werkzaamheden? Dan raden we je aan de VCA basis te halen. Maar geef je leiding in het bedrijf, dan is de VCA VOL het geschikte certificaat voor jou. Ook als ZZP-er dien je VOL VCA gecertificeerd te zijn. Deze volledige cursus geeft dieper inzicht in de veiligheid op de werkvloer en is specifiek ontworpen voor leidinggevende functies. In alle andere gevallen volstaat Basisveiligheid VCA, ook bekend als B VCA. Selecteer hier direct jouw VCA Cursus.

De kosten van een VCA certificaat

Een basis VCA certificaat haal je bij ons al vanaf €195,- (excl. Btw). Voor dit bedrag neem je deel aan een volledige cursusdag, inclusief lunch en officieel VCA certificaat. Wil je meerdere werknemers tegelijk opleiden? Dan kunnen we je een groepstraining aanbieden, waardoor je tegen een scherp tarief jouw mensen tegelijk kunt opleiden op een van onze locaties of bij jouw eigen bedrijf.

Het is ook mogelijk om alleen het examen te maken. In dat geval kun je bij ons het VCA boek bestellen en de theorie behandelen wanneer het jou uitkomt. Wanneer jij er klaar voor bent, kun je je op onze examenlocaties in Ede, Zwolle, Gorinchem of Zoetermeer inschrijven voor het afnemen van het VCA examen.

B-VCA of basisveiligheid VCA certificaat

Met het B-VCA certificaat laat je zien dat je over de basiskennis van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) beschikt. Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. Als je voor een aannemer aan de slag gaat, moet je in de meeste gevallen een B-VCA certificaat hebben. Bijvoorbeeld als je op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt.

Schrijf je hier in voor de B-VCA cursus

VOL-VCA certificaat

Ben je operationeel leidinggevende op een locatie waar een VCA certificaat verplicht is? Dan ben je verplicht het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) te hebben. De VOL-VCA cursus bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Als ZZP-er dien je meestal ook over een VOL VCA te beschikken.

Schrijf je hier in voor de VOL-VCA cursus

VIL-VCU certificaat

Werk je als intercedent of leidinggevende bij een uitzendbureau? Dan dien je te beschikken over het VCA certificaat: Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee geef je aan dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan het personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven. VIL-VCU is voor een groot deel gelijk aan VOL-VCA, maar bevat daarnaast unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk hierbij aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie inlener – uitzendorganisatie – uitleenkracht.