VCA VOL e-learning

Voor wie het liefst in de eigen tijd en op eigen tempo leert voor de VCA VOL-certificering, is er een VCA VOL e-learning cursus. Hiermee kun je online voor het VCA VOL examen studeren. Het VCA VOL e-learning programma voldoet vanzelfsprekend aan alle vereisten en behandelt dezelfde stof als de cursus die op een ARBO centrum locatie wordt gegeven.

VCA VOL e-learning

VCA e-learning volgen wanneer jou dat uitkomt

Het is niet voor iedereen wenselijk of mogelijk om de cursus op locatie te volgen. Hoewel we over tientallen cursuslocaties door het land beschikken en het ook mogelijk is om een groepstraining op eigen locatie plaats te laten vinden, kan vanuit huis leren voor sommigen de beste optie zijn.

 

Vanaf het moment van aanschaffen is de e-learning 1 jaar te gebruiken. 

Graag nog beter voorbereiden?

Om te zorgen voor een optimale voorbereiding kan ons gratis VCA proefexamen worden afgelegd. Dit gratis VCA proefexamen is in alle opzichten volledig representatief voor het daadwerkelijke examen. Om het leren met de VCA VOL e-learning cursus te ondersteunen, is het mogelijk om ons VCA VOL boek aan te schaffen. 

VCA VOL e-learning

65,- excl. btw
Heb je een vraag?

Vragen over een VCA incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

VCA cursus online, wanneer het jou uitkomt

De online VCA cursus is specifiek ontwikkeld met het oog op cursisten die waarde hechten aan, of behoefte hebben aan, flexibiliteit. In tegenstelling tot traditionele cursussen waarbij de stof op gezette tijden en op vaste locaties behandeld wordt, kan iedere cursist met de VCA cursus online zelf bepalen wanneer er wat geleerd wordt.

 

Deze online cursus is dus zeer geschikt om te combineren met bijvoorbeeld een fulltime baan of andere verplichtingen. Omdat het mogelijk is om naar eigen inzicht en in je eigen tijd te leren, wordt het behalen van het VCA VOL diploma een stuk toegankelijker.

Waarom een e-learning bij ARBO centrum volgen?

Voor wie is de VOL VCA e-learning?

VCA VOL e-learning is beschikbaar voor iedere cursist. Iedereen die het prettiger vindt om in de eigen tijd en in eigen tempo te leren voor het VCA VOL examen, kan ervoor kiezen om de VOL VCA e-learning cursus te volgen. Je bent hierbij uiteraard verantwoordelijk voor je eigen voortgang.

 

Wat is VCA VOL? De VCA VOL is bedoeld voor leidinggevenden. Dit kan zowel een leidinggevende in loondienst zijn als een ZZP’er. In tegenstelling tot de VCA basiscursus, richt VCA VOL zich niet alleen op de eigen veiligheid, maar ook op die van medewerkers.

Ben je goed voorbereid? Schrijf je in voor het VCA examen

Wie in het bezit is van een VCA VOL certificaat heeft dus aangetoond over de benodigde kennis te beschikken om op de bouwlocatie, of elke andere risicovolle plek, teams veilig en verantwoordelijk leiding te kunnen geven. Met oog voor milieu, omgeving, veiligheid en risico’s.

Door middel van de VCA e-learning zorg je voor een optimale voorbereiding voor het VCA VOL examen, dat moet worden afgelegd om het VCA certificaat te kunnen behalen. Vanzelfsprekend kan het kennisniveau in de e-learning cursus ook getoetst worden d.m.v. oefenexamens. Wanneer de cursist voldoende is voorbereid, kan er worden ingeschreven voor het examen. De kosten voor het VCA examen bedraagt 75 euro exclusief BTW per cursist.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Het verschil tussen VCA basis en VCA VOL zit vooral in de werkzaamheden en functie van de werknemer. VCA basis en VCA VOL zijn voor een groot gedeelte gelijk. Ze behandelen dezelfde stof op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Waar de B-VCA stopt, gaat VCA-VOL verder. Dit heeft te maken met de extra verantwoordelijkheden die komen kijken bij functies waarvoor VCA-VOL nodig is. VCA-VOL is er voor operationeel leidinggevenden. 

De geldigheid van het VCA diploma is momenteel 10 jaar. Wanneer deze bijna verloopt, kun je opnieuw examen doen. Slaag je wederom, dan ontvang je weer een VCA diploma met een geldigheid van 10 jaar.

Een los VCA examen kost €75,- ex btw.

Inhoud accordeon

Je kunt het VCA examen afleggen op officieel hiertoe goedgekeurde locaties. ARBO centrum is zo’n locatie. Dit betekent dat je bij ons examen kunt doen op een locatie bij jou in de buurt. Wij hebben namelijk meer dan 20 locaties  door heel Nederland! 

Een goed VCA oefenexamen is absoluut representatief voor het uiteindelijke examen. De oefenexamens die ARBO centrum je aanbiedt, komen qua niveau, vraagstelling, onderwerpen en tijdsduur volledig overeen met het VCA examen dat je af dient te leggen om je diploma te bemachtigen.

Je kunt hem hier gratis maken.

Wanneer je dyslexie hebt zijn er een aantal opties om het VCA examen op een andere manier af te leggen.

 

Lees hier meer

Inhoud accordeon

De inhoud van VCA cursus is specifiek afgestemd op de noodzakelijke kennis voor het examen. Er zijn verschillende VCA cursussen, te weten: VCA cursus basis, VCA cursus VOL en de VIL-VCU cursus.

De inhoud van elke VCA cursus bestaat in elk geval uit de volgende onderdelen:

  • Wetgeving
  • Ongevallen: oorzaken en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Meer lezen per cursus

Het VCA VOL examen bestaat uit meer vragen dan het VCA basis examen. Het VCA VOL examen kent 70 meerkeuzevragen, ten opzichte van 40 meerkeuzevragen voor het B-VCA examen. 

Het VOL VCA examen heeft 30 extra vragen vanwege de extra kennis die benodigd heeft om als operationeel leidinggevende te kunnen werken. Voor het maken van het VCA VOL examen krijg je dan ook meer tijd. Je krijgt voor het maken van het examen 75 minuten de tijd, in plaats van de 60 minuten bij het basis examen.

Wanneer je gezakt bent voor je VCA-examen is dat natuurlijk vervelend, maar niet onoverkomelijk. Je kunt je gewoon opnieuw inschrijven voor het examen. Doorgaans kun je op korte termijn opnieuw examen doen.

Om je slagingskans te verhogen, zou je kunnen overwegen om een VCA cursus te volgen. Bij ARBO centrum kun je een eendaagse VCA cursus volgen. Onder leiding van een ervaren docent behandel je dan alle stof die voor het VCA examen van belang is.

Meer lezen

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.