Welke VCA cursus past het best bij jou?

Wanneer je jouw VCA certificaat moet halen, is het belangrijk dat je het juiste certificaat haalt. Er zijn namelijk drie verschillende VCA certificaten voor medewerkers. Welk certificaat je moet behalen – en dus welke cursus je moet volgen – hangt af van je functie. Wij geven je graag de informatie die je nodig hebt om te kunnen beslissen welke VCA cursus het beste bij jou past.

Voor wie VCA basis bedoeld is

De eerste VCA cursus die wij aanbieden, is de basiscursus. Deze VCA cursus is bedoeld om je VCA basiscertificaat te halen. Het VCA basiscertificaat is er voor alle uitvoerende medewerkers die hun VCA certificaat moeten halen. De cursus van ARBO centrum is de meest zekere manier om in één keer te slagen. Je leert alles wat je weten moet van een ervaren docent.

Wanneer VCA VOL van pas komt

Je kunt ook bij ons terecht voor de VCA VOL cursus. Wat is het verschil tussen basis en VOL? VCA VOL is specifiek bedoeld voor leidinggevende medewerkers. Als leidinggevende heb jij niet alleen de verantwoordelijkheid over je eigen veiligheid, maar ben je ook verantwoordelijk voor een team. Daar heb je extra kennis voor nodig. Die kennis leer je in deze cursus.

Ben je intercedent? Vol dan VIL VCU

Ook voor intercedenten is er een speciale VCA cursus. Ben jij intercedent, dan past VIL VCU bij jou. Je leert in deze cursus wat je moet weten om de juiste kandidaten te kunnen selecteren voor een opdracht. Ook als intercedent moet je namelijk weten welke risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu bij een opdracht komen kijken.

Opnieuw een cursus na 10 jaar

Het kan ook zijn dat je een opnieuw een cursus wilt/moet doen. Je VCA certificaat is 10 jaar geldig. Verloopt het certificaat binnenkort, dan kun je door middel van een nieuwe cursus en examen de geldigheid met 10 jaar verlengen.

Schrijf je direct in bij ARBO centrum

ARBO centrum heeft dus altijd de VCA cursus die bij je past. Bij jou in de buurt bovendien: wij hebben vestigingen door heel het land. Schrijf je direct in voor een cursus bij jou in de buurt. Duizenden cursisten gingen jou al voor. Zij behalen een slagingspercentage van meer dan 95% en beoordelen ons gemiddeld met een 9.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?