Het VCA diploma wordt steeds vaker geëist: dat heeft hiermee te maken

Het VCA diploma wordt inmiddels in meer dan 20 verschillende sectoren gebruikt. Binnen die sectoren wordt het diploma ook steeds meer geëist door werkgevers en opdrachtgevers. Het VCA diploma is niet wettelijk verplicht, maar wordt tóch over het algemeen als verplicht beschouwd. Hoe komt het dat het VCA diploma steeds vaker wordt geëist? Dat heeft met de onderstaande redenen te maken.

Men ziet dat het werkt

VCA werkt. Het heeft inmiddels zijn waarde ruimschoots bewezen. Sinds VCA werd ingevoerd, is het aantal ernstige en fatale bedrijfsongevallen sterk afgenomen. Werkgevers weten dit ook. Bewijs van effectiviteit is natuurlijk altijd de beste reden om iets te omarmen.

Er is steeds meer aandacht voor welzijn van medewerkers

VCA wordt steeds vaker als een onmisbaar onderdeel voor het welzijn van medewerkers beschouwd. VCA is niet alleen een individueel iets: wanneer alle medewerkers hun VCA diploma halen, zorgt dit voor een werkomgeving waarin iederéén veilig aan het werk is.

Werkgevers én hun opdrachtgevers zijn steeds kritischer

Opdrachtgevers van bedrijven worden zich ook steeds meer bewust van het belang van veiligheid. En de middelen die hiervoor kunnen worden ingezet. Een belangrijke reden dat werkgevers steeds vaker een VCA diploma eisen van hun medewerkers, is omdat hún opdrachtgevers dit ook steeds vaker eisen.

 

Dat is natuurlijk logisch. Wanneer je als opdrachtgever de keuze hebt uit verschillende bedrijven, mag en kun je kritisch zijn. Opdrachtgevers willen in zee gaan met een bedrijf dat zekerheid biedt. Zekerheid van kennis, kunde én veiligheid. Dan is VCA onmisbaar. Een opdrachtgever die alleen werkt met medewerkers met VCA diploma straalt professionaliteit uit.

Schrijf je in voor de VCA cursus van ARBO centrum

Moet jij jouw VCA diploma nog halen? Schrijf je dan in voor de VCA cursus van ARBO centrum. Met vestigingen door bijna heel het land is er altijd een locatie bij jou in de buurt. En altijd goed om te weten: meer dan 95% van onze cursisten slaagt in één keer.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?