Wat als je geen AED in je bedrijfspand hebt hangen?

Wat als je geen AED in je bedrijfspand hebt hangen? Het belangrijkste antwoord op die vraag is: dan heb je de veiligheid van je medewerkers en eventuele andere aanwezigen nog niet optimaal voor elkaar. Ook ben je dan mogelijk nog niet helemaal op de toekomst voorbereid. Hoe dat precies zit, lees je hier.

AED

Scroll om verder te lezen

Liever een BHV cursus volgen?

Is een AED in het bedrijf verplicht?

We haalden niet voor niets de toekomst aan. Een AED is momenteel nog niet verplicht voor bedrijven. De kans is zeker aanwezig dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. Niet alleen vind je in steeds meer bedrijven (en ook op andere plekken) AED’s; heel veel andere veiligheidsvoorzieningen (denk aan EHBO koffers en brandblussers) zijn wél verplicht. Het moet ook vreemd lopen wil de AED in de (nabije) toekomst niet in dat rijtje terecht komen.

Niet verplicht, wel verstandig

Het is dus niet verplicht om een AED in het bedrijf te hebben. Dat neemt niet weg dat je hier wel verstandig aan doet. Statistieken wijzen uit dat de kans dat een slachtoffer met reanimatie met een AED een hartstilstand overleeft, vele malen groter is dan wanneer er wordt gereanimeerd zonder AED. Wordt de AED binnen zes minuten gehanteerd, dan neemt de overlevingskans van een slachtoffer zelfs toe tot meer dan 50%.

 

De aanwezigheid van een AED redt dus potentieel levens. Voor medewerkers, gasten, klanten of bezoekers is het ook een geruststellende gedachte dat er een AED aanwezig is. Het noodlot kan overal toeslaan. Heb je een AED hangen, dan ben je hier op zo’n moment dankbaar voor.

Zorg ervoor dat medewerkers goed kunnen reanimeren

Iedereen kan een AED gebruiken. Afhankelijk van het gekozen type heeft deze namelijk gesproken instructies en/of visuele instructies op het scherm. Ook leken kunnen dus stap voor stap een AED goed hanteren. Maar bij reanimeren komt meer kijken. Heb je veiligheid hoog in het vaandel staan? Zorg dan niet alleen voor een AED, maar verzeker jezelf er ook van dat er medewerkers zijn die geleerd hebben om te reanimeren. Heb je medewerkers in dienst, dan ben je ook verplicht om BHV’ers te hebben: deze medewerkers hebben kennis van reanimatie.

AED aanschaffen

Wil je een AED aanschaffen? Kijk dan in onze webshop. Wij verkopen AED’s in diverse soorten en prijsklassen. Heb je advies nodig? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Gerelateerde producten

AED apparaat

AED elektroden

Beademingsmasker

Beademinigsballon

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?