Redenen om veiligheidspictogrammen binnen jouw bedrijf te hangen

In het bedrijf kun je zeer veel verschillende maatregelen nemen om de veiligheid te bevorderen. Of om te zorgen voor een zo goed mogelijke afloop bij een ongeval of calamiteit. Veiligheidspictogrammen kunnen hier perfect bij helpen. Wil je weten waarom? Lees dan in deze blog over de belangrijkste redenen om veiligheidspictogrammen binnen jouw bedrijf te hangen.

Scroll om verder te lezen

Ons assortiment pictogrammen bekijken?

Een eenvoudige reden om veiligheidspictogrammen binnen jouw bedrijf te hangen: verplichting

De belangrijkste reden om veiligheidspictogrammen binnen jouw bedrijf te hangen? Je bent hier in veel gevallen toe verplicht. Dit geldt voor veel verschillende pictogrammen. Bijvoorbeeld voor vluchtroutes, of de aanwezigheid van brandblusmiddelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met ARBO winkel. Onze specialisten helpen je graag verder.

Ze bewijzen hun nut bij een calamiteit

We noemden de verplichting als belangrijkste reden, maar eigenlijk maak je natuurlijk gebruik van veiligheidspictogrammen omdat je wilt dat alle aanwezigen zo veilig mogelijk zijn. Zeker in het geval van een calamiteit. Pictogrammen zorgen dan voor duidelijkheid. Hierdoor kunnen mensen snel handelen. Denk aan het snel kunnen vinden van een nooduitgang, EHBO koffer of brandblusser.

Niet iedereen is misschien bekend in het bedrijf

Medewerkers zijn als het goed is volledig op de hoogte van belangrijke zaken als het ontruimingsplan. Maar hoe zit dat met bezoekers en gasten? Van hen kan niet worden verwacht dat zij weten waar zij alle veiligheidsvoorzieningen vinden. Daarom zijn veiligheidspictogrammen onmisbaar in elk bedrijf dat klanten, gasten of bezoekers ontvangt.

Een veilig gevoel

Een van de redenen om veiligheidspictogrammen binnen jouw bedrijf te hangen, is dat dit ook een veilig gevoel geeft. Dat is ook zeker wat waard. Medewerkers en andere aanwezigen voelen zich meer op hun gemak wanneer zij om zich heen kunnen zien waar de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen zich bevinden.

Denk eens verder na over veiligheid

Door veiligheidspictogrammen binnen jouw bedrijf te plaatsen, toon je aan veiligheid hoog in het vaandel te hebben staan. Schaf de veiligheidspictogrammen die je nodig hebt aan op ARBOwinkel.nl. Denk ook verder na over veiligheid. Zo kun je veiligheidspictogrammen uitstekend combineren met verlichte veiligheidsborden, zodat men ook in het donker (bijvoorbeeld bij stroomuitval) kan zien waar veiligheidsvoorzieningen zich bevinden.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?