Redenen om desinfectiemiddel te gebruiken

Wat zijn de redenen om desinfectiemiddel te gebruiken? Wij zouden hier een ontzettend korte blog van kunnen maken, door te wijzen op één belangrijke recente gebeurtenis: corona. Maar dat zou een beetje lullig zijn. Er zijn namelijk nog veel meer redenen om desinfectiemiddel te gebruiken. Uiteraard komt het uiteindelijk wel allemaal op hetzelfde neer: het zorgt voor meer hygiëne en voorkomt besmetting. Niet alleen van corona, maar van allerlei via lichaamscontact overdraagbare besmettingen en infecties.

Desinfectie

Scrollen om verder te lezen>>

BHV cursus volgen?

De belangrijkste reden: desinfectie

De belangrijkste reden om desinfectiemiddel te gebruiken is natuurlijk…. desinfectie. Wanneer je weet dat er sprake is van infectiegevaar is desinfectiemiddel onmisbaar. Je hoeft dan echt niet direct te denken aan allerlei ernstige en gevaarlijke besmettingen. Een infectie kan ook iets kleins zijn, maar dat betekent niet dat het zonder gevolgen blijft. Denk aan iets eenvoudigs als ontsmetten in het ziekenhuis of bij mensen thuis voordat je op babybezoek gaat. Baby’s zijn extra kwetsbaar voor infecties. Maar ook bijvoorbeeld op de werkvloer is het ontsmetten van de handen belangrijk om verspreiding van bacteriën en de bijbehorende risico’s tegen te gaan.

Je weet nooit hoe en wanneer je gevaar loopt

Als er iets is dat de coronacrisis ons wel heeft geleerd, dan is het wel dat je nooit weet of, hoe en wanneer je gevaar loopt. Daarom is desinfectiemiddel uitstekend om als voorzorg te gebruiken. Infectierisico’s kun je in de meeste gevallen niet zien. Daarom kun je op openbare plekken of waar mensen waar veel contact maken met elkaar en met oppervlakken maar beter desinfectiemiddel uit voorzorg gebruiken.

Je beschermt anderen

Wanneer je denkt aan een desinfectiemiddel, denk je misschien aan gebruik om jezelf te beschermen. Je weet niet van wie je de hand schudt en of een oppervlak dat je aanraakt schoon is. Maar draai het eens om: je weet ook niet zeker wat jij allemaal bij je draagt. Ook dat is een reden om desinfectiemiddel te gebruiken: het beschermt anderen.

Effectiever dan zeep

In heel veel gevallen is desinfectiemiddel effectiever dan zeep. Omdat desinfectiemiddel echt bacteriën doodt. Een goede zeep doet dit ook, maar lang niet alle zeep is zo effectief.

Je geeft het goede voorbeeld

Gebruik je desinfectiemiddel? Moet je dan eens opletten hoeveel mensen dit na jou ook gaan doen. Wanneer mensen dit zien, raken zij zich hiervan bewust en zullen zij het zelf vaak ook gaan gebruiken. Zo geef je het goede voorbeeld.

Koop desinfectiemiddel in onze webshop

Ben jij op zoek naar goed desinfectiemiddel? Ga dan naar de webshop van ARBO centrum en haal het eenvoudig in huis.

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?