Om deze redenen heb je een hoofd BHV nodig

BHV is niet zomaar iets. Je weet waarschijnlijk al dat jij je kunt laten opleiden tot BHV’er door een BHV cursus te volgen. Dit is weliswaar een belangrijk onderdeel van BHV in zijn geheel, maar zeker niet het enige. Zo bestaat BHV uit een complete BHV-organisatie. Een organisatie die, zeker in grotere bedrijven, best wel uitgebreid kan zijn. Zo is er in bedrijven die meer dan één BHV’er hebben ook een hoofd BHV. Hoofd BHV is een andere functie dan de BHV teamleider. Hier lees je hoe dit precies zit en om welke redenen je een hoofd BHV hebt.

Waarom een hoofd bhv

Scroll om verder te lezen >>

BHV cursus volgen?

Wat doet een hoofd BHV eigenlijk?

Hoofd BHV is een extra functie die in bijna alle gevallen wordt gecombineerd met de functie van “normale” BHV’er. Dat betekent dat het hoofd BHV ook zelf in het bezit is van een BHV certificaat en alle taken van een BHV’er uit kan voeren. Overigens is dit niet verplicht, omdat hoofd BHV in sommige bedrijven een puur administratieve functie is. Maar omdat een hoofd BHV natuurlijk wel verstand moet hebben van BHV, is het logisch dat hij/zij zelf ook over het certificaat beschikt.

 

Hoofd BHV is dus een andere functie dan BHV teamleider. De teamleider is degene die BHV’ers aanstuurt tijdens werkzaamheden. Het hoofd BHV houdt zich meer bezig met beleid en de administratieve kant. Maar om welke redenen heb je dan een hoofd BHV?

Hoofd BHV denk actief mee en maakt beleid

Een hoofd BHV vervult een belangrijke rol in de BHV-organisatie. Dit is namelijk iemand die actief meedenkt op het gebied van veiligheid en ook meewerkt aan het maken, implementeren en handhaven van beleid.

Spil in de communicatie

Als hoofd BHV ben je de spil in de communicatie binnen het bedrijf op het gebied van veiligheid. Je bent het lijntje tussen directie / management en de BHV’ers. Omdat je als hoofd BHV betrokken bent bij het maken van beleid, ben je de aangewezen persoon om alles hierover te communiceren met jouw BHV-collega’s. Maar andersom werkt ook: het hoofd BHV luistert goed naar feedback en ideeën van BHV’ers en bespreekt dit met de beleidsbepalers.

Administratie en verslaglegging

Een andere belangrijke reden waarom je een hoofd BHV hebt, is om ervoor te zorgen dat alles omtrent BHV en veiligheid goed wordt vastgelegd. Als hoofd BHV ben je verantwoordelijk voor aanpassingen aan beleid en verslaglegging, waarbij je vaak nauw samenwerkt met de BHV teamleider.

Gerelateerde producten

Hesjes BHV

AED apparaat

Beademingsmasker

Beademinigsballon

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.