Welke vormen van epilepsie zijn er? Het antwoord is een beetje afhankelijk van hoe je hiernaar kijkt. Er zijn, wanneer je kijkt naar wat er gebeurt in de hersenen, twee vormen van epilepsie: focale en gegeneraliseerde epilepsie. Maar er kan op meerdere manieren onderscheid worden gemaakt bij deze aandoening.
Scroll om verder te lezen >>
Epilepsie kan het eenvoudigst worden omschreven als “kortsluiting in de hersenen”. Elektrische impulsen raken verstoord waardoor bepaalde functies verstoord raken. Er gaat dus iets mis in de hersenen, maar dat kan op twee verschillende manieren gebeuren.
Bij gegeneraliseerde epilepsie treedt er een verstoring op in verschillende delen van de hersenen tegelijk. Dit kan ook per aanval verschillen. Bij focale epilepsie is er sprake van een verstoring in een specifiek deel van de hersenen. Veelal is dit bij elke aanval hetzelfde deel.
Een andere vorm van epilepsie die je kunt onderscheiden heeft te maken met de manier waarop de aanvallen tot stand komen. Bij sommige mensen worden epilepsie aanvallen namelijk veroorzaakt door een externe factor. Dit kan van alles zijn: van chronische oververmoeidheid tot een te lage bloeddruk en zelfs een allergische reactie of reactie op fel, knipperend licht.
Bij andere mensen ontstaan de aanvallen zonder ogenschijnlijke oorzaak. Deze groep krijgt altijd de diagnose epilepsie. De in de vorige alinea omschreven groep niet. Iemand wordt alleen gediagnosticeerd met epilepsie wanneer de aanvallen herhaaldelijk, over langere periode en zonder duidelijke oorzaak plaatsvinden.
Ten derde zou je nog onderscheid kunnen maken in symptomen. Want de ene epilepsie aanval is de andere niet. Lang niet iedereen krijgt last van het kenmerkende schokken en de heftige spierspasmen. Bij sommige mensen treedt er bijvoorbeeld tijdelijk verminderd zicht op, duizeligheid of een verminderd bewustzijn. In sommige gevallen zijn de symptomen dermate mild dat epilepsie niet eens wordt herkend.
Het belang van het melden van onveilige situaties op het werk Iedereen zal het erover eens zijn dat het belangrijk is om te werken in
World Restart a Heart Day Op 16 oktober wordt stilgestaan bij het belang van reanimatie bij een hartstilstand. De World Restart a Heart Day is
De Brandpreventieweken gaan 1 oktober van start! Iedereen begrijpt het nut van brandpreventie. Aan het voorkomen van brand kun je nooit teveel aandacht besteden. Vandaar
Hoofdkantoor
Galvanistraat 14-1
6716 AE Ede
info@ARBOcentrum.nl
+31 (0) 88 123 0 888
KVK: 6292 5202
BTW: NL 855 017 193 B01
IBAN: NL 95 INGB 000 680 5479
Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.