Dit kun je met een oogdouche voorkomen

Je ogen zijn zonder twijfel een van de kwetsbaarste lichaamsdelen. Het is dan ook logisch dat er bovengemiddeld veel aandacht uitgaat naar het goed beschermen van je ogen tijdens het werk. Zo is het bij veel beroepen en werkzaamheden verplicht om goede oogbescherming te dragen. Maar ondanks deze bescherming kan er natuurlijk een ongeluk plaatsvinden. En ook op plekken waar je niet verplicht bent om oogbescherming te dragen, kun je iets in je oog krijgen. Op plekken waar geen stromend water voorhanden is, maar waar het wél belangrijk is om je ogen te beschermen, kun je zorgen voor oogdouches. Dit kun je met een oogdouche voorkomen.

Dit kun je met een oogdouche voorkomen

Scroll om verder te lezen

BHV cursus volgen?

Dit kun je met een oogdouche voorkomen: letsel

Om maar direct duidelijk te zijn: met een oogdouche kun je letsel voorkomen. Wanneer er een stof in je oog komt, hetzij een vaste stof, hetzij een vloeistof, kan dit gevaarlijk zijn. Niet alleen kan dit zorgen voor veel pijn: het kan ook daadwerkelijk zorgen voor schade. In het ergste geval voor onherstelbare schade. Dat is iets wat je absoluut niet wilt aan je ogen. Daarom is het belangrijk om je oog zo snel mogelijk uit te spoelen wanneer je hier iets in hebt gekregen.

 

Met een oogdouche kun je niet alleen letsel voorkomen, maar ook paniek. Omdat het zo pijnlijk en gevaarlijk kan zijn om iets in je oog te krijgen, is het cruciaal dat je jezelf of een ander direct goed kan helpen. Een gevaarlijke vloeistof of scherp deeltje in je oog, is bepaald geen pretje. En omdat je weet dat je ogen zo kwetsbaar zijn, kan de paniek al snel toeslaan. Met een oogdouche in de buurt, blijf je rustiger. Van tevoren, want je weet dat er bescherming in de buurt is, maar ook op het moment dat je hulp nodig hebt.

Hoe helpt een oogdouche letsel voorkomen?

Een oogdouche helpt letsel voorkomen doordat je hiermee goed en lang je ogen uit kunt spoelen. Idealiter gebruik je hiervoor stromend water. Dat is namelijk onuitputtelijk en het is belangrijk dat je lang spoelt. Maar wanneer dit er niet is, is een oogdouche het beste alternatief. In zekere zin is een oogdouche misschien zelfs beter, want deze kun je direct op je oog zetten. Zo zal iedereen goed kunnen spoelen. De fles bevat een lichaams gelijkende vloeistof waarmee je overvloedig kunt spoelen totdat de schadelijke stof of het deeltje helemaal uit je oog is.

Bestel je oogdouche online

Heb jij behoefte aan een oogdouche? Bestel deze dan online in de webshop van ARBO centrum. Heb je vragen of advies nodig? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen je graag. 

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.