Dit kun je doen om je veiligheid op de weg te verbeteren tijdens de komende periode

Helaas, aan alles komt een eind. Zo ook aan de zomer. De herfst komt er alweer aan! Ondanks dat we inmiddels wel wat regen gewend zijn is het vaak in de herfst toch echt onstuimig. Ook blijft het langer donker in de ochtend en is het weer eerder donker in de avond. De vakanties zijn voorbij en we gaan weer met z’n allen de weg op. Drukte op de weg en slechte weersomstandigheden zijn des te meer reden om ervoor te zorgen nóg beter voorbereid te zijn! Er zijn een aantal manieren om de veiligheid hierbij te vergroten.

Scroll om verder te lezen

Wil je ook nog veiliger de weg op?

Dat is pech, auto langs de weg.

Slechtere weersomstandigheden zorgen er helaas vaak voor dat er sneller ongelukken gebeuren of dat je autopech krijgt. Veiligheid langs de weg is minstens zo belangrijk als op de weg. Zorg ervoor dat je, in het geval van pech, veilig achter de vangrail staat met een veiligheidshesje aan. Met slecht zicht door een stortbui of schemering zorg je er met een veiligheidshesje voor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikersVerplaats je jezelf per motor? Dan is een veiligheidshesje verplicht om bij je te hebben op de motor. 

De hele dag de weg op.

Niet alleen woon-werkverkeer zorgt voor alle drukte op de wegen. Het werkverkeer dat dagelijks door Nederland en zelfs daarbuiten rijdt moeten net zo goed voorbereid de weg op. Juist tijdens een klus op de werkvloer kunnen er incidenten of ongevallen plaatsvinden. In de meeste gevallen zijn er geen Eerste Hulp middelen aanwezig op locatie. Wij raden aan om in ieder voertuig een verbanddoos voor de auto te hebben.

 Zo heb je altijd de juiste EHBO-spullen bij je en kun je jezelf of je collega snel voorzien van Eerste Hulp Verlening. Het verbinden van een open wond, het verzorgen van een brandwond of het plakken van een pleister op een snee zijn dingen die veel voor komen tijdens een werkklus.

Wachten op hulp.

Wanneer je staat te wachten op hulp kun je jezelf extra veiligheid geven door een gevarendriehoek uit te zetten en hiermee het overige verkeer te waarschuwen. Doe dan eerst je veiligheidshesje aan en plaats de gevarendriehoek ongeveer 30 meter van je voertuig. Ook is het een stuk veiliger wanneer andere weggebruikers de rijstrook pal langs jouw voertuig niet gebruiken. Dit zal sneller gebeuren zodra je jezelf zichtbaar maakt met o.a. de gevarendriehoek. Zet ook altijd je alarmlichten aan, ook wanneer je een gevarendriehoek gebruikt!

Alles in één.

Speciaal voor alle weggebruikers hebben wij een auto reispakket samengesteld. Hierin zitten alle belangrijke veiligheidsproducten voor onderweg. In het geval van een ongeluk, ongeval of pech heb je op deze manier alles bij je om je veiligheid te waarborgen. 
De pakketten zijn te bestellen via www.arbowinkel.nl

Gerelateerde producten

Opvouwbare gevarendriehoek

Brandpreventie pakketten

BHV hesje in het geel

Verbanddoos B basic voor bedrijven

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?