Dit is waarom een NEN 3140 cursus jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot

Voor heel veel beroepen geldt dat je als medewerker nog aantrekkelijker bent met een NEN 3140 cursus op zak. Niet alleen wanneer het werken aan elektrische installaties onderdeel is van je dagelijkse werkzaamheden. Juist ook wanneer je als nevenactiviteit dat soort werkzaamheden wilt verrichten, heb je voor het bedrijf extra waarde. Lees hier enkele redenen waarom een NEN 3140 cursus jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Je bent nog breder inzetbaar

Met een NEN 3140 certificaat op zak ben je (nog) breder inzetbaar. Dit ongeacht je functie. Het certificaat is er voor het werken aan elektrische installaties en handgereedschappen. Dit kunnen machines zijn waar je voor het uitvoeren van je werkzaamheden mee werkt, maar ook meer algemene machines. Denk aan koelkasten in de pantry of computers. Hoe dan ook: met een NEN 3140 certificaat ga je er nooit op achteruit omdat er altijd in het bedrijf wel iets is te vinden waarbij dit van pas komt.

Je kunt collega’s begeleiden (met een VP certificaat)

De NEN 3140 cursus is er in twee soorten: VOP en VP. Voor de VOP cursus (Voldoende Onderricht Persoon) heb je geen technische vooropleiding nodig. Voor een VP cursus (Vakbekwaam Persoon) wel. Om de VP cursus te mogen doen, dien je een relevante vooropleiding of een VOP certificaat te hebben. Volg je deze cursus en behaal jij je VP certificaat, dan heb je nóg meer waarde omdat je dan ook collega’s met het VOP certificaat mag begeleiden.

Je laat zien dat je in jezelf wilt investeren

Een NEN 3140 certificaat heeft dus praktische voordelen, maar zorgt er ook op een andere manier voor dat jouw kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot. Je laat namelijk zien dat jij een medewerker bent die wil leren en die in zichzelf wil investeren. Dat is voor potentiële werkgevers natuurlijk een zeer goed signaal.

En je nieuwe werkgever hoeft die investering niet te doen

En over investeren gesproken: als jij al met succes een NEN 3140 cursus hebt afgerond, hoeft een nieuwe werkgever deze kosten niet meer te maken. Toegegeven: voor een werkgever zijn het niet de grootste kosten, maar het is natuurlijk wel aantrekkelijk dat jij direct inzetbaar bent voor werkzaamheden die een NEN 3140 certificaat vereisen. Dit kan misschien net de doorslag geven en in jouw voordeel werken wanneer een werkgever moet kiezen tussen jou en een andere goede kandidaat.

Schrijf je in voor de NEN 3140 cursus van ARBO centrum

Wil jij jouw NEN 3140 certificaat behalen? Schrijf je dan in voor de NEN 3140 VOP cursus of NEN 3140 VP cursus van ARBO centrum. Wij hebben altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.