In deze situaties kies je een stapelaar
Op de werkvloer kun je gebruik maken van veel verschillende bedrijfsvoertuigen om je te helpen met het verplaatsen van ladingen. De stapelaar is daar één van. Stapelaars worden veel gebruikt, net als pallettrucks, heftrucks en reachtrucks. Maar wat zijn nou de voordelen van een stapelaar? Je leest het in deze blog.

Scroll om verder te lezen
Wil je stapelaar cursus volgen?
Eenvoudig zware lasten tillen en vervoeren
Een stapelaar lijkt sterk op een EPT (een elektrische pallettruck) maar de stapelaar heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van de EPT. Dat is dat deze lasten hoger kan tillen. Een stapelaar heeft een mast en hefmechanisme. Dit voertuig is dan ook bedoeld om ladingen op te pakken, te verplaatsen en op de juiste plek neer te zetten. Dat kan dus ook op hoogte zijn. Met een stapelaar kun je dus eenvoudig zware lasten tillen en vervoeren.
Een compact voertuig dat je bijna overal kunt gebruiken
Een stapelaar combineert voor een groot gedeelte de voordelen van een pallettruck en een heftruck. Zo kan een stapelaar net als een heftruck lasten omhoog tillen. Hij kan weliswaar een lager gewicht aan maar kan alsnog zware lasten tillen. Op de meeste plekken is het hefvermogen van een stapelaar meer dan voldoende. Anders zou je deze natuurlijk ook niet gebruiken.
. Het grote voordeel van een stapelaar ten opzichte van een heftruck en zelfs een reachtruck is dat deze een stuk compacter is. Hij is lichter, kleiner, wendbaarder en eenvoudig te bedienen. Je zit in de meeste gevallen niet op de stapelaar, maar loopt er achteraan. Bediening van het voertuig is zeer eenvoudig, veilig en overzichtelijk.
Een certificaat heb je zo gehaald
Een stapelaar is een bedrijfsvoertuig. Voor het besturen van bedrijfsvoertuigen heb je een certificaat nodig. Een stapelaar certificaat heb je zo behaald. Bij ARBO centrum haal je jouw certificaat binnen een dag. Je hebt geen enkele voorkennis hiervoor nodig. Iedereen vanaf 16 jaar kan leren om een stapelaar te besturen. Je certificaat is 5 jaar geldig. Schrijf je direct in voor een stapelaar cursus.
Gerelateerde producten
Meer blogs lezen?
Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk 2025
Op 28 april 2025 vraagt de International Labour Organization (ILO) wereldwijd aandacht voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Deze dag benadrukt het belang van preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten, en
Nieuwe campagne Arbeidsinspectie – Zo werk je veilig met rolsteigers
De Nederlandse Arbeidsinspectie is in 2025 gestart met een nieuwe landelijke campagne om het veilig gebruik van rolsteigers te stimuleren. De aanleiding? Nog steeds is meer dan de helft van
Stijging arbeidsongevallen in 2024 – Waarom VCA belangrijker is dan ooit
In 2024 is het aantal arbeidsongevallen in Nederland met 11% gestegen, blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Met 4.306 ongevalsmeldingen is dit het