In deze situaties kies je een stapelaar

Op de werkvloer kun je gebruik maken van veel verschillende bedrijfsvoertuigen om je te helpen met het verplaatsen van ladingen. De stapelaar is daar één van. Stapelaars worden veel gebruikt, net als pallettrucks, heftrucks en reachtrucks. Maar wat zijn nou de voordelen van een stapelaar? Je leest het in deze blog.

Stapelaar in het magazijn

Scroll om verder te lezen

Wil je stapelaar cursus volgen?

Eenvoudig zware lasten tillen en vervoeren

Een stapelaar lijkt sterk op een EPT (een elektrische pallettruck) maar de stapelaar heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van de EPT. Dat is dat deze lasten hoger kan tillen. Een stapelaar heeft een mast en hefmechanisme. Dit voertuig is dan ook bedoeld om ladingen op te pakken, te verplaatsen en op de juiste plek neer te zetten. Dat kan dus ook op hoogte zijn. Met een stapelaar kun je dus eenvoudig zware lasten tillen en vervoeren.

Een compact voertuig dat je bijna overal kunt gebruiken

Een stapelaar combineert voor een groot gedeelte de voordelen van een pallettruck en een heftruck. Zo kan een stapelaar net als een heftruck lasten omhoog tillen. Hij kan weliswaar een lager gewicht aan maar kan alsnog zware lasten tillen. Op de meeste plekken is het hefvermogen van een stapelaar meer dan voldoende. Anders zou je deze natuurlijk ook niet gebruiken.

. Het grote voordeel van een stapelaar ten opzichte van een heftruck en zelfs een reachtruck is dat deze een stuk compacter is. Hij is lichter, kleiner, wendbaarder en eenvoudig te bedienen. Je zit in de meeste gevallen niet op de stapelaar, maar loopt er achteraan. Bediening van het voertuig is zeer eenvoudig, veilig en overzichtelijk.

Een certificaat heb je zo gehaald

Een stapelaar is een bedrijfsvoertuig. Voor het besturen van bedrijfsvoertuigen heb je een certificaat nodig. Een stapelaar certificaat heb je zo behaald. Bij ARBO centrum haal je jouw certificaat binnen een dag. Je hebt geen enkele voorkennis hiervoor nodig. Iedereen vanaf 16 jaar kan leren om een stapelaar te besturen. Je certificaat is 5 jaar geldig. Schrijf je direct in voor een stapelaar cursus.

Gerelateerde producten

Veiligheidshesje

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?