De voordelen van een NEN3140 keurmeester

Apparatuur die onder de NEN3140 wetgeving valt moet periodiek gekeurd worden. Dit mag alleen gebeuren door een officieel gecertificeerde NEN3140 keurmeester. Deze kun je inhuren. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een NEN3140 keurmeester op te leiden. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een NEN3140 keurmeester.

Scroll om verder te lezen >>

NEN 3140 keurmeester cursus volgen?

Altijd keuren wanneer het je uitkomt

Een van de belangrijkste voordelen van een NEN3140 keurmeester is dat deze altijd kan werken volgens jouw planning. Wanneer je een externe NEN3140 keurmeester in moet huren is het altijd maar de vraag of deze op korte termijn en wanneer het jou jou uitkomt beschikbaar is. Met een NEN3140 keurmeester in de eigen organisatie is het mogelijk om op elk moment een keuring uit te laten voeren. Je kunt eenvoudig plannen op de korte en lange termijn maar ook een ad hoc keuring zal vaak lukken.

Het bespaart geld

Maak je gebruik van veel apparatuur die gekeurd moet worden? Dan kun je door zelf een NEN3140 keurmeester op te laten leiden en hoop geld besparen. Wanneer de keurmeester is opgeleid heb je aan hem of haar verder geen kosten. Met elke keuring die je doet zul je de investering van de opleiding dus terugverdienen. Het omslagpunt is wel heel snel bereikt. Op den duur kun je op deze manier zeer veel kosten besparen.

Checks tussendoor bevorderen de veiligheid

De NEN3140 keurmeester komt in actie wanneer er apparatuur gekeurd moet worden. Maar zijn of haar expertise is niet alleen op die momenten belangrijk. Waarom zou je jouw eigen keurmeester tussendoor niet gebruiken? Wanneer er een vraag is over veiligheid van een bepaald apparaat kun je hier de keurmeester naar laten kijken. De NEN3140 keurmeester beschikt over de kennis om te bepalen of een apparaat veilig kan worden gebruikt of niet. Op deze manier kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen

Schrijf je in voor een NEN3140 keurmeester cursus

Wil jij ook NEN3140 keurmeester worden en jouw bedrijf de bovenstaande voordelen kunnen bieden? Schrijf je dan in voor de NEN3140 keurmeester cursus van ARBO centrum. Wij beschikken over cursus locaties door heel het land. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?