De heftruck en reachtruck cursus op 1 dag

Misschien worden bij jou in het bedrijf zowel heftrucks als reachtrucks gebruikt. Die wil je natuurlijk allebei kunnen besturen. Daarvoor moet je een certificaat behalen, maar wist je eigenlijk al dat je voor beide voertuigen een apart certificaat dient te behalen? Ondanks dat een heftruck en reachtruck in veel opzichten sterk op elkaar lijken zijn het voor de wet niet dezelfde voertuigen. De wet verplicht je om voor elk bedrijfsvoertuig aan te kunnen tonen dat je capabel bent om deze te besturen. Dus: wat nu? Misschien zie je er tegenop om je heftruck én reachtruck certificaat te behalen. Twee keer leren, twee keer examen doen, een hoop planwerk…. Nou, dat valt dus wel mee. Bij ARBO centrum kun je jouw heftruck en reachtruck cursus op 1 dag doen en beide certificaten behalen.

heftruck en reachtruck

Scroll om verder te lezen

Nog geen heftruck en reachtruck certificaat? Schrijf je in!

De heftruck en reachtruck cursus op 1 dag? Hoe zit dat?

De heftruck en reachtruck cursus laten zich prima combineren. Het is inderdaad zo dat beide voertuigen hun eigen aandachtspunten hebben, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Vooral op het theoretische vlak. Heftrucks en reachtrucks worden in veel gevallen in vergelijkbare omgevingen gebruikt. Ook gelden voor beide voertuigen veel van dezelfde regels, controles en aandachtspunten.

 

Ook in de praktijk (het daadwerkelijke gebruik en de besturing) zijn er duidelijke overeenkomsten, hoewel beide voertuigen zich natuurlijk anders laten besturen. De overeenkomsten zijn toch dermate groot dat je de heftruck en reachtruck cursus op 1 dag kunt volgen.

Wat kun je verwachten?

Wanneer je besluit om de heftruck en reachtruck cursus op 1 dag te doen, betekent dit ook dat je dezelfde dag nog voor beide voertuigen examen doet. Je behaalt dus ook je heftruck en reachtruck certificaat op 1 dag. Dat is natuurlijk heel aantrekkelijk. Wanneer jij je inschrijft voor een cursus bij ARBO centrum, weet je zeker dat je de stof aangeleerd krijgt van ervaren, kundige docenten. Het is dus even een dagje doorzetten, maar dan heb je wel wat. Beide certificaten zijn vijf jaar geldig, dus het is absoluut een investering die loont.

 

De heftruck en reachtruck cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Wat je leert, breng je dus direct in de praktijk. Vervolgens leg je examen af en als je slaagt ontvang je binnen enkele werkdagen beide certificaten. Nog een reden om voor ons te kiezen: onze cursisten hebben een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?