Dag van de BHV 2021

Tien jarig jubileum 
Elke eerste maandag van november is het de dag van de BHV. Dit jaar is dat op 1 november en is het alweer het tiende jaar op rij! Het thema van dit speciale jubileumjaar is: ‘BHV, daar red je levens mee.’  Dit is dan ook letterlijk het doel van bedrijfshulpverlening.  

Dag van de BHV

Scroll om verder te lezen >>

BHV cursus volgen?

BHV cursus

Alles wat je leert tijdens een BHV cursus heeft te maken met het redden en beschermen van mensenlevens. Soms wordt hier nog wel eens te makkelijk over gedacht. Je wordt door je werkgever voor een BHV cursus ingeschreven en je denkt, even een dagje wat anders dan werken. Je ziet het misschien als een uitje onder werktijd. Tijdens de cursusdag zelf besef je dat het belangrijker is dan je dacht. Je kunt na het volgen van deze eendaagse opleiding een mensenleven redden als dit nodig is. Je weet nu hoe je moet reanimeren, hoe je een AED moet gebruiken, het bestrijden van een beginnende brand, maar bijvoorbeeld ook het herkennen van een beroerte, het herkennen van een botbreuk en ga zo maar door. 

 

Natuurlijk hoop je dat je het allemaal nooit hoeft te gebruiken, maar het is wel de belangrijkste taak zodra er calamiteiten uitbreken. Ook weet je nu hoe te handelen tijdens bepaalde situaties en besef je je dat het uiterst belangrijk is dat deze informatie bekend is bij ten minste één iemand binnen de organisatie. Je zou namelijk een leven kunnen redden! 

Waarom de Dag van de BHV?

Omdat dit zo belangrijk is wordt hier jaarlijks aandacht aan besteed. De gedachte achter de dag van de BHV is om het besef, support en waardering voor de bedrijfshulpverleners te vergroten in Nederland. Daarnaast is het ook streven om het beeld van de BHV’er positief te versterken en op die manier meer medewerkers enthousiast te makenHoe meer medewerkers bedrijfshulpverleners zijn, hoe groter de kans op een goede afloop. 
 
Zodra er iets gebeurt waarbij directe hulpverlening nodig is, schieten de BHV’ ers te hulp. Een bedrijfshulpverlener wordt niet alleen ingezet binnen de eigen organisatie, zoals bijvoorbeeld een kantoorpand, maar ook in publieke ruimtes. Nederland telt zo’n 500.000 bedrijfshulpverleners door het hele land. Stichting Dag van de BHV wil dan ook iedere eerste maandag van november al deze BHV’ ers in het zonnetje zetten. Er wordt aandacht, waardering en respect gevraagd voor bedrijfshulpverlening.  

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?