Aan de slag als reachtruck chauffeur

Wil je aan de slag als reachtruck chauffeur? Uitstekende keuze. Een toffe baan, nooit saai, dynamische omgeving en natuurlijk een tof voertuig waarmee jij belangrijke werkzaamheden verricht voor je collega’s. Er is alleen wel één formaliteit waar je aan dient te voldoen: voordat je aan de slag kunt als reachtruck chauffeur, dien je jouw reachtruck certificaat te behalen.

Aan de slag als reachtruck chauffeur

Scroll om verder te lezen >>

Wil je ook een reachtruck cursus volgen?

De eisen om aan de slag te gaan als reachtruck chauffeur

Om aan de slag te kunnen gaan als reachtruck chauffeur, zijn er niet bijzonder veel eisen. De enige harde eis, is dat je in het bezit bent van een geldig reachtruck certificaat. Aan dat certificaat zijn ook enkele eisen verbonden, maar die zijn gelukkig prima te overzien.

Wanneer je zestien jaar of ouder bent, mag je al jouw reachtruck certificaat halen. Niet alleen dat: je mag, wanneer je in het bezit bent van een geldig certificaat, ook al vanaf je zestiende een reachtruck besturen. Tot je achttiende mag dit echter alleen onder supervisie van een meerderjarige collega die in het bezit is van een geldig certificaat. Maar om aan de slag te gaan als reachtruck chauffeur, hoef je dus niet tot je achttiende te wachten.

Aan de slag als reachtruck chauffeur. Hoe ziet dat traject eruit?

Wil jij aan de slag als reachtruck chauffeur, dan is de eerste stap om je in te schrijven voor een reachtruck cursus. Je kunt ook zelfstandig leren voor je examen, maar ervaring leert ons dat je slagingskansen een stuk hoger zijn wanneer je een cursus volgt. Wist je dat 95% van de cursisten van ARBO centrum direct slaagt voor hun examen?

Zowel de cursus als het examen kennen een deel theorie en een deel praktijk. Direct na de cursus doe je op beide onderdelen examen. Je leert wat belangrijk is bij het werken met een reachtruck (vooral op het gebied van veiligheid). Ook oefen je dit direct in de praktijk. Slaag je voor jouw examen? Dan ontvang je het officiële reachtruck certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

De rol van jouw werkgever

Werk jij al in loondienst? Geef dan van tevoren aan bij je werkgever dat jij aan de slag zou willen als reachtruck chauffeur. In veel gevallen is je werkgever namelijk bereid om de kosten op zich te nemen. Heb je nog geen werk? Dan is investeren in het certificaat waardevol. Je kansen om aangenomen te worden stijgen aanzienlijk wanneer je al een certificaat hebt. 

Gerelateerde producten

Veiligheidshesje

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?