Jouw heftruckcertificaat halen? Dit moet je weten

Wil je jouw heftruckcertificaat halen? Dat is een mooie stap. Maar wat moet je precies weten? Wij vertellen je graag een aantal zaken zodat je weet wat je kunt verwachten.

Het mag al vanaf 16 jaar

Wist je dat je jouw heftruckcertificaat al kunt behalen vanaf 16 jaar? Je hoeft dus niet te wachten totdat je 18 bent. Ook hoef je geen rijbewijs te hebben. De enige beperking die je als minderjarige hebt is dat je na het behalen van je certificaat alleen een heftruck mag besturen onder begeleiding. Er moet altijd iemand van 18 jaar of ouder met een heftruckcertificaat aanwezig zijn terwijl jij werkt.

Je mag alleen rijden met een heftruck certificaat

Mocht jij je afvragen of je jouw certificaat moet halen: het antwoord is ja. Je mag namelijk alleen een heftruck besturen als je in het bezit bent van het certificaat. Ga je een heftruck besturen zonder (geldig) certificaat dan neem je een groot risico. 

Je hebt er niets voor nodig

Je heftruckcertificaat halen is toegankelijk. Je hebt er niets voor nodig. Daarmee bedoelen wij dat je werkgever bijvoorbeeld niet de beschikking hoeft te hebben over een eigen heftruck. Je kunt namelijk je certificaat halen middels een cursus. Die cursus kan op een cursuslocatie bij jou in de buurt plaatsvinden. Op die locatie krijg je de beschikking over alles wat je nodig hebt, waaronder een moderne, goed onderhouden heftruck om mee te oefenen en examen te doen.

Een cursus is de beste manier

Over cursussen gesproken: een cursus is absoluut de beste manier om je heftruckcertificaat te behalen. Je leert alles wat je moet weten van een ervaren instructeur. Het examen bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Op beide examens word je optimaal voorbereid. Kies je voor ARBO centrum, dan kies je voor kwaliteit. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en bovendien slaagt meer dan 95% van hen in één keer.

Schrijf je direct in

Dus: wil jij jouw heftruckcertificaat halen? Schrijf je dan direct in voor een cursus bij ARBO centrum. Heb je eerst nog een vraag? Geen probleem. Neem gewoon contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?